Arūnas Mėčius tapybos parodą paskyrė mylimam katinui

Ketvirtadienį klaipėdietis tapytojas Arūnas Mėčius savo bičiuliams ir kūrybos gerbėjams pristatys tapybos parodą „Mažas didelio miesto gyventojas“. Parodoje – 5 vieno ciklo darbai.

Jau tapo tradicija, kad sulaukęs gimtadienio šis dailininkas klaipėdiečius vaišina savo kūrybos vaisiais. Šį kartą paroda atidaroma netikėtoje erdvėje, Klaipėdos senamiesčio bare, kuriame esami ir būsimi šio miesto menininkai, taip pat ir pats autorius mielai leidžia laisvalaikį.

A.Mėčius ištikimas savo tapybos manierai: virš krakeliūros ir lesiruotės slėpinių, po storu lako sluoksniu įkurdindamas sodriaspalvį siužetą, išsaugo prabangų formos ir turinio spindesį. Tik šį kartą, užuot kaip įprasta vedęs žiūrovą mistiniais labirintais, visuose ciklo darbuose jis lieka ištikimas realiam herojui, mažam didelio miesto gyventojui, kurio išdidžioje laikysenoje, akių gelmėje, judesių elegancijoje ir veržlume gimsta abejonė – ar tas, kas mažas, mažas iš tiesų?..

„Tikra viskas, kas gimsta iš meilės, – sako A. Mėčius. – Ir klysta tie, kurie skirsto meilę į tikrą ir netikrą, didelę ir mažą, gražią ir negražią. Ši paroda, kurią veikiau pavadinčiau draugų susitikimu mėgstamame bare, prie vyno taurės, skirta katinui, kuris šiais metais mano vidiniam vaikui suteikė daug džiaugsmo valandų. Kažkam jis – tik mažas didelio miesto gyventojas, o man – kūrybos versmė ir įkvėpimas. Lygiai taip ir aš, kažkam esu tik mažas didelio miesto gyventojas, susiliejantis su senamiesčio grindinio akmenimis, o kažkam – mylimas, brangus ir vienintelis, gal net – didis. Taigi ši paroda ne apie katiną, o apie meilę, kuri mažą paverčia didžiu, silpną – stipriu, o paprastą – stebuklingu“.

Bohemiškame parodos atidarymo vakarėlyje draugams koncertuos Marijus Kučikas ir Rasa Duoniela. Visi norintys kviečiami paskaityti eilių – savų ir svetimų, apie meilę, vyną ir pavasarį.

Vernisažas – kovo 29 d. 17.30 val. Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10, 1 aukštas. Paroda truks iki balandžio 25 d.


Šiame straipsnyje: parodatapybaArūnas Mėčius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Melpomenė

Melpomenė portretas
„Tikra viskas, kas gimsta iš meilės"... Sėkmės JUMS!

kac kac

kac kac portretas
Butinai, butinai, butinai ateisiu i paroda!!!!!

surikas

surikas portretas
Operacija ,Y,, prasidejo.Idi i trenerujsia na koskah.:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių