Ar tikrai ne piniguose laimė?

Turbūt visi žino posakį, kad ne piniguose laimė, tačiau britų mokslininkai atlikę tyrimą nustatė, kad laimė vis dėlto – piniguose.

80 proc. Didžiosios Britanijos moterų ir 78 proc. vyrų pripažino, kad  jie tapo laimingi asmeniniame gyvenime, kai jų bankų sąskaitose atsirado daugiau nei 500 tūkst. sterlingų (beveik 2 mln. litų), rašo „The Daily Telegraph“.

Turint daug pinigų galima pagerinti savo sveikatą

Mokslininkai ekonomistai išanalizavo 600 asmenų, turinčių stambų kapitalą visame pasaulyje, finansinių išlaidų ypatybes. Žmonių buvo paklausta, koks jų požiūris į pinigus ir kiek jie turėjo įtakos asmeniniame gyvenime, o taip pat išsiaiškino jų pinigų taupymo ir išlaidų motyvacijas.

Rezultatas toks: jei taip vadinami laisvi pinigai siekia 100 tūkst. svarų sterlingų, jie jaučiasi užtikrintai ir laimingi. Tiesa, daugiau moterų nei vyrų laikėsi tokios nuomonės.

80 proc. moterų prisipažino, kad turtai padarė jas laimingesnėmis, o  70 proc. įsitikinusios, kad pinigai suteikė joms daugiau laisvo laiko.

Du trečdaliai tvirtino, kad turint daug pinigų, atsirado galimybė pagerinti savo sveikatą, o 63 proc. respondenčių laikėsi nuomonės, kad gaunamas didesnis atlyginimas sustiprina malonumą dirbti. Pinigai padarė laimingesnėmis  ir 70 proc. moterų, kurių sąskaitose nuo 100 iki 500 tūkst. funtų sterlingų.

Turtingi vyrai negaili pinigų asmeniniams treneriams

Per tyrimą, kurio  rezultatai buvo išspausdinti leidinyje „Economist Intelligence Unit“, taip pat išsiaiškinta, kad vyrai negaili pinigų asmeniniams treneriams, vairuotojams ir virėjams, o moterys labiau linkusios naudotis asmeninių padėjėjų, apsaugininkų, stilistų ir privačių medikų paslaugomis.

Kelionės, restoranai ir kultūros renginiai – mėgstamiausias turtingų moterų išlaidavimo būdas. Tačiau jų pagrindiniai prioritetai – šeimos šventės ir būsto įrengimas.


Šiame straipsnyje: laimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių