Antrąją Velykų dieną laukia linksmybės sostinės centre

Antrąją Velykų dieną, balandžio 1-ąją, sostinės centrą okupuos šventinis renginys „Dangus margučių raštuose".

Jį organizuojantis Vilniaus etninės kultūros centras vilniečių ir miesto svečių lauks Vinco Kudirkos aikštėje. Žadama, kad čia nestigs smagių žaidimų, šokių, skambaus juoko, gražių dainų ir kitų linksmybių.

11 val. vaikai ir suaugusieji kviečiami ateiti į V.Kudirkos aikštę ir atsinešti pačių įvairiausių – dažytų, megztų, nertų, veltų, lipdytų, pieštų, klijuotų – margučių. Jais bus puošiamas margiausias Velykų medis Vilniaus mieste.

O nuo 12.00 val. laukia kitos velykinės linksmybės: gražiausio, originaliausio, tradiciškiausio margučio rinkimai, margučių ridenimo rungtis, sūpuoklės, šokiai, žaidimai ir pati Velykų Bobutė, kuri apdovanos savo margintais kiaušiniais.

Aikštėje kartu linksminsis „Kaukių akademijos" aktorių sukurti personažai – kiškiai, meškos, gandrai ir kiti gyvūnai, skambės muzika, koncertuos folkloro grupė ByTikZyz. Ypač laukiama šeimų su vaikais, nes pastariesiems bus skirta daug veiklų.

Taip pat reikėtų nepamiršti, kad šiais metais antroji Velykų diena sutampa ir su dar viena iš senų laikų atėjusia juokų, išdaigų ir nekaltų apgaulių švente – „Melagių diena", tad kartu su šventės personažai būkite pasirengę ir papokštauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių