Antiislamiško filmo kūrėjus Egipto teismas nuteisė mirties bausme

Kairo teismas trečiadienį skyrė mirties bausmę septyniems Egipto koptams ir prieštaringam vertinamam JAV pastoriui už dalyvavimą kuriant pranašą Muhammadą pašiepiantį filmą, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Visi nuteistieji koptai, tarp jų ir filmo kūrėją, gyvena Jungtinėse Valstijose ir buvo nuteisti jiems teismo posėdžiuose nedalyvaujant. Amerikiečių pastorius Terry Jonesas vadovauja nedidelei krikščionių bendruomenei Floridoje.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra MENA, teismo metu teisėjams buvo parodytos ištraukos iš mėgėjiško filmo „Musulmonų nekaltybė“ ir musulmonų protestų Libijoje vaizdo įrašas.

Egipto teismai už šventvagystę paprastai skiria maksimalią mirties bausmę, o vėliau jų sprendimą turi tvirtinti, ir beveik visada patvirtina, aukščiausi šalies islamo ekspertai.

Jeigu nuteistieji sugrįžtų į Egiptą, jie galėtų būti teisiami dar kartą.

Filmas, kuriame pranašas Muhammadas vaizduojamas kaip žudikiškas iškrypėlis, rugsėjo mėnesį sukėlė dešimčių žmonių gyvybes nusinešusią protestų bangą musulmonų pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
nu ir kas kad nuteise, kai atvaziuoja i vakarus tai nori kad jiems pagal zmogaus laisves ir teises viskas suteikiama butu, nors patys savo visas nesamones traktuoja kaip nori - sukure filma mirties bausme, izeide pranasa irgi. Kai jie nuzudo nekaltus zmones tai reikalauja apginti juos nuo neteisingu usa istatymu ir taip toliau. Muslimai namo is europos ir teiskite ka tik norite.

jo

jo portretas
pritariu 1 komentatoriui

www

www portretas
ir as uz 1 tegul nekisa savo nosies ne i savo ratus visiems proto neidesi.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių