„Anties“ „Zuikis Pleibojus“ sulauks žiūrovų antplūdžio

Visi bilietai į pirmuosius keturis grupės „Antis“ spektaklius „Zuikis Pleibojus“ buvo išpirkti dar iki šios savaitės pradžios, paskutinysis šimtas bilietų likęs tik į gruodžio 22 dienos spektaklį.

Muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ metu „Antis“ į vieną visumą apjungs savo muziką ir teatrališkumą. Scenoje publika išvys visus šešis „Anties“ narius, jiems talkins septynios dainininkės iš vokalinės grupės „Kivi“, kurios ir šoks, ir vaidins. Spektaklio metu pasirodys „Playboy“ modeliai, visą pasirodymą iliustruos vaizdo projekcijos.

„Zuikio Pleibojaus“ spektaklių metu kėdės parteryje bus papuoštos specialiais užvalkalais, o publika galės mėgautis erdviniu garsu, profesionaliais Jono Vaitkaus režisūriniais sprendimais ir dizainerės Sandros Straukaitės sukurtais scenos kostiumais, kuriuos Algirdui Kaušpėdui ir „Kivi“ dainininkėms teks keisti itin dažnai.

Dviejų dalių spektaklis truks beveik dvi valandas, įskaitant pertraukos laiką. Jis pasakos žaismingą ir mąstyti verčiančią istoriją apie Zuikio nuotykius ir išgyvenimus - meilės, laimės ir savęs paieškas. Kaip visuomet, „Anties“ kūryboje reikės ieškoti paslėptų minčių. Savo muzikinę utopiją „Antis“ skiria visiems vis dar protaujantiems ir vis dar (pri)jaučiantiems žmonėms.

Pasak Algirdo Kaušpėdo, „Zuikis Pleibojus“ yra didžiausias ir brandžiausias „Anties“ kūrinys, kuriuo grupė leidžia sau svajoti ir tikėti rytdiena. Grupės lyderis šį projektą pataria priimti teatrališkai ir netapatinti jo paties ir Zuikio Pleibojaus personažo. Ši muzikinė utopija „Ančiai“ leidžia peržengti tradicinės grupės ribas ir įžengti į naujas kūrybines teritorijas.

Gruodžio pradžioje pasirodžiusi „Zuikio Pleibojaus“ dainų kompaktinė plokštelė sukėlė tikrą šurmulį ir per dvi savaites buvo išpirkta daugiau kaip tūkstančio vienetų tiražu. Radijo stotyse plačiai nuskambėjo antikrizinis „Anties“ hitas „Aš pasitaisysiu“, pristatęs šį albumą bei teatro spektaklius plačiąjai publikai. Albumą išleidusi kompanija M.P.3 dar šiais metais muzikos gerbėjams pasiūlys retro-naujovę - limituotu tiražu pasirodysiančią vinilinę „Zuikio Pleibojaus“ plokštelę.

„Zuikio Pleibojaus“ spektaklių lankytojai išgirs gyvai skambančias visas albume esančias dainas, taip pat ir kelias į albumą nepatekusias kompozicijas - „Rojus“, „Balta-juoda-raudona“ ir kitas, iš viso beveik dvi dešimtis naujų „Anties“ kūrinių, prie kurių sukūrimo daug prisidėjo grupės nariai - kompozitorius Vaclovas Augustinas ir muzikos prodiuseris Gintautas Rakauskas.

Muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“ yra skirta „Anties“ 25 metų jubiliejui. Plačiau šią sukaktį grupė ketina paminėti ateinančiais metais. „Antis“ susikūrė 1984 metų gruodžio mėnesį ir tapo viena įtakingiausių visų laikų Lietuvos grupių. 2007 metais „Antis“ sugrįžo į aktyvią muzikinę veiklą, po septyniolikos metų įrašiusi naują programą, išleistą albume „Ančių dainos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių