Antausis jauniesiems teatro kritikams: kritikos nereikia (audio)

Grįžti į straipsnį

na

na portretas
Kamerinis seniai užpelkėjęs. Nebesilankau ten, nes tai asmeninis Rubinovo teatras, kur jis daro ką nori. Man jis nepatinka, o spektaklių be jo ten praktiškai nėra. O jis visada toks pat, viskas kartojasi ir kartojasi... Seniai reikėjo parodyti jam jo tikrąją vietą. Tik abejoju, ar jis supras.

stebetojas

stebetojas portretas
mieli jaunieji teatro kritikai, tegaliu pasakyti tik viena - jus saunuoliai. uz tai, kad turite savo nuomone ir turite drasos ja issakyti ir jums nekyla jokiu abejoniu, kad del kazkokiu priezasciu turetumete ja nutyleti. netylekite, nes be jusu niekada nebus jokiu pokyciu. ypac - tame teatre, kurio kabinete jus taip "autoritetingai" auklejo teatro "autoritetai". o noretusi ir apie tuos zmones (o gal netgi - butent apie tuos zmones) rasyti be kabuciu. deja...

Vita

Vita portretas
Išklausiau visą diskusiją, ką tikriausiai sunku būtų pavadinti diskusija. Tai labiau šaudymas į vienus vartus su nuolatinėmis ''tu jaunas, durnas ir nežinai ką šneki'' gaidelėmis. Jaunas žmogus neturi jaustis kaltas dėlto, kad jis jaunas.

kk

kk portretas
pagaliau atsirado sveikas ir normalus menotyrininku balsas. Naturalu, kad kazkam tai shokas - juk daugeli metu menotyrininkai ir teatralai biculiavo, draugavo, vieni kitus apdovanojo. O cia jaunoji karta - numete mazyte pastabele ir tokia teatralu reakcija parode, kokie jie uzsimarinave savo sultyse. Isvis klausimas kam reikia dotuoti tokius teatrus, kurie yra tik nasta mokesciu moketojams? ka jie duoda miestui, tam paciam miestieciui? ar jie ka nors lavina? matosi kaip izeistos vienos zmogaus (seimos) ambicijos. dabar ne sovietmetis - nusipirkit pigu ryanair bilieta i p. europa ar i ta pacia anglija, paziurekit koks teatras dabar ir kaip jis funkcionuoja. gal tada ir patiems bus geda grizt i ta smirdanti kabineta.

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
respektas jauniesiems, jūs - jėga

VG

VG portretas
Gerbiami jaunieji teatro kritikai, geresnio pagyrimo jūsų darbas vargu ar galėtų sulaukti. Puiku, kad senieji teatralai reaguoja į tai ką jūs darote. Suteikiate vilties, kad jūsų darbai kalbės už jus ir jums nereikės ateity savo vertės įrodinėti žeminančiais žmogišką orumą pokalbiais.

Viktorija R.

Viktorija R.  portretas
Komplimentai Justinui, Silvijai ir Monikai, Kaunas apie jus šneka jau dvi savaites. O taip pat Enrikai, kad rašo apie tokius dalykus. Kultūros skiltis su Enrikos atėjimu labai atsigavo.

hm

hm portretas
Teatras man šiaip ne labai, bet kritika dėl kritikos ---- nematau čia nieko super ypatingo ir žavingo. Ir jaunieji, tikrai, organikos jūsų tekstuose trūksta gal net labiau nei teatro spektakliuose. O gal čia ir lygu... koks teatras --- tokia ir kritika ir vice versa. (?)

Rasa

Rasa portretas
O aš tai nematau, dėl ko čia tuos jaunus kritikus girti. Mėtosi nepagrįstom frazėm, nelabai suprasdami apie ką ir dėl ko, ir nejaučia jokios atsakomybės už savo žodžius. Toks vaizdas, kad reikia pakritikuoti, tai pakritikuosim, negi sunku. Ir jokios čia drąsos, tik neprofesionalumas. Bet gal dar viskas prieš akis...

benberis

benberis portretas
Perrašyti stenogramą ir pateikti skaitytojui - žemiausias lygis. Kažkoks faršas, pusfabrikatis, toks sumestas tekstas nepagarba diskusijos dalyviams ir skaitytojams. Profesionalumo - nulis, kaip tokią rašliavą galima spausdinti.

Marius K.

Marius K. portretas
kaip supratau iš audio įrašo, tai stenograma pateikta dėl nesąžiningo ale diskusijos sumanytojų elgesio, labai jau akivaizdus manipuliavimas ir elementariausia nepagarba kitaip galvojančiam

Mafijuozas

Mafijuozas portretas
Pritarčiau gerb. kk, Toks teatras kaip kamerinis, mažasis nei Lietuvai, nei Kaunui, net mažai bendruomenei nieko neduos. Toks įspūdis, kad tai kaip jie vaidino, ką vaidino prieš 10 metų, niekas visai nepasikeitė ir iki šiol. Gaila, kad Lietuvoje išlikęs menininko - genijaus kultas, kurio įtakoje visokie alla genijai gali leist sau auklėt jaunus žmones. Vat jei tas kamerinis toks jau superb geras, tai tegu neima pinigų iš miesto, o pats lai imasi aktualią ir įdomią produkciją daryt. Va, kai tokiu būdu išgyvens šis sovietmečio kultūros politikos darinys, tada, sutinku, gali kaltint jaunus menotyrininkus jaunyste, neišmanymu, nekompetencija. Dabar, gyveni iš valstybės pinigų, tai parodyk bent vieną žmonišką spektaklį, o ne gink savo pilką, neįdomią produkciją.

Svarbu pradėti ir tęsti

Svarbu pradėti ir tęsti portretas
Suprantama, kad jaunieji nėra tobuli, bet pasakyta problema jau yra žingsnis sprendimo link. Svarbu, kad dirbtų, mokytųsi ir tęstų, nes visa situacija yra įsisenėjusi ir baigianti užakti. Džiaukimės jaunatviškų maksimalizmu ir siekiu veržtis į priekį, taip kažkas ir keičiasi.

žmogus

žmogus portretas
na logiškiausias visoje šitoje diskusijoje beje Andrius - respect

teatro institucija

teatro institucija portretas
"jei aktorius ateina į darbą girtas, tai nieko nesako apie teatro instituciją". Jo, čia žiaurus... Tie teatrai, tai tokie pasipūtę. Neisiu daugiau į teatrus Kaune, nes jie tokie arogantiški, rėkia, šaukia, be kultūros, pagyrūnai. Sako, kad negeria, po to jau geria. Klausia, kuris geria, kai ir patys žino. Ką jie gali gero pastatyt, kai net diskutuot nemoka. Fuuuu

Rozenkranca

Rozenkranca portretas
Kaltina jaunuosius kritikus arogancija, kai ta pati arogancija ir paskatino šitaip perdėtai sureaguoti į straipsnį. Gerbiamas Kamerini Teatre, kaip apgailėtina tokiu būdu ginti savo įžeistas ambicijas, lyg tais prasti atsiliepimai apie jūsų spektaklius būtų kritikų kaltė. Ir kas per dvigubi standartai: sako, turėkit drąsos pasakyti, o kai pasako, tai vėl negerai, nes neliaupsina. Galų gale kritiko, jauno ar ne, darbas yra pasakyti teisybę, aprašyti situaciją tokią, kokia ji yra. Žodis kritikuoti nereiškia neigiamos nuomonės išsakymo, o paprasčiausiai nuomonės. Bet jeigu kiekvieną kartą esi priverstas rašyti recenziją apie prastą spektaklį, tai čia jau nebe kritkų kaltė, kad ta straipsnis gaunasi neliaupsinantis. Deja, mažo protelio meškiukams ar egocentriškiems baronams šito matyt nesuprast. "Aš skaitau, kas parašyta" - nė velnio, žmogau, nė velnio. Kaip genialu keikti jaunus žmones. Bet nepraraskite vielties! Gal ir jie neapsikentę migruos, o tada ir toliau visi galėsit virti savo senose sultyse ir laimingi vienas kitą liaupsinti viešoje erdvėje ir keikti už nugarų!

T

T portretas
gerb. Rozenkranca, tai kad čia kalba ne apie recencijas. Argi kritikams turi kas pretenzijų dėl recenzijų ar jų nuomonės apie spektaklius? Čia kalba apie tokius jaunųjų pasakymus "ten niekas nevyksta". Tai kažkaip nelabai solidu mėtytis tokiom frazėm profesionaliam teatrologui (tegu ir jaunam) Taip išeina, kad spyna ant teatro durų kabo, ar ką? Vis gi dirba žmonės...O jei tas darbas kažkam nepatinka, tai tegu ir sako - nepatinka dėl to, kad...O ne niekas nevyksta.

Kariautojas

Kariautojas portretas
Teatralai, nekariavę eikit kokį spektaklį gerą pastatyt... Va, koks Graužinis be paramos, su 5 aktoriais, praktiškai be dekoracijų 100 kartų geriau padaro už tą Rubinovą, o jis dar kariauja čia kažką :DDDDD Kai nėra talento, tai rėkt gali kiekvienas. O čia ir be kritikos aišku, kad nei iš to lėlių, kamerinio, mažojo nieko gero nėra - laiko gaišimas ir tiek.

To T nuo kariautojas

To T nuo kariautojas portretas
Ką reikškia "vyksta"??? Tai aišku vyksta, parodo kokį trečios rūšies spektaklį - reiškia vyksta. Parašys koks grafomanas knygą, kuri bus niekam neįdomi, tai irgi kažkas vyksta, gi - vyksta literatūrinis gyvenimas, bet jis blogas tas vyksmas. Gal reikia žiūrėt ne kiek ten šimtų spektaklių parodyta, o kiek gerų spektaklių pastatyta, kiek jie aktualūs šiuolaikiniam žmogui, kokios naujos meninės priemonės naudojamas. O dabar koks tiesmukas visko traktavimas, pvz buvo toks spektaklis katytė p, mažajam kiek žinau, tai čia jau buvo įvykis, ane? Vienas matys čia įvykį, aš čia matau pinigų išmetimą į balą. Taigi, apsibrėžkim, kas yra įvykis. peace

Rozenkranca

Rozenkranca portretas
Nagi kiek galima aiškinti, kas "nieko nevyksta" reiškia. Įsikibot į vieną frazę. Tai jie taip ir pasakė, kad jiems nepatinka, ir dėl ko.

Kariautojas apie objektą

Kariautojas apie objektą portretas
Ne objektas, ne menas, Rubinovai, o Abjektas :DDDD

T

T portretas
gerb. kariautojui - o jūs ar esate buvęs tuose teatruose - lėlių, kameriniam ir mažajam? Buvau visuose jūsų paminėtuose trijuose ir, man atrodo, kad kiekvienam yra ir gerų, ir prastų spektaklių, kaip ir bet kuriam kitam teatre. Jeigu jums ten tik laiko gaišimas, tai, žinoma, geriau eikite į "Maximą".

To T nuo kariautojas

To T nuo kariautojas portretas
kažin ar ne iš teatro kurio nors būsit??? buvęs aš visuose šiuose teatruose ir nematau, kuo jie galėtų čia girtis... nei vieno normalaus teatro festivalio Rubinovas nepaminėjo, kur jie dalyvauja, spektakliai silpni, vienodi, geras palyginimas maximų architektūra - tipiniai projektai. beje, nesu aš teatrologas, man sunku kalbėt tais terminai, bet nu NEĮDOMŪS tie spektakliai. Pavyzdžiui patiksiu man labai patikusius spektaklius: "Mergaitė, kurios bijojo Dievas" rež. Vaitkus; "Nutolę toliai" rež Graužinis; "Švyturys" rež. Varnas; "Pabėgimas į Akropolį" Atviras Ratas... tai tik keli pavyzdžiai, su kuriais kameriniui teatrui lygintis net neįmanoma

Dėl skaudžių temų

Dėl skaudžių temų portretas
Gerb. Rubinovai ir Kamerini, nereikia tiek garbės sau prisiimti. Apie holokausto tragediją tikrai prabilote ne pirmieji. Jau keletą metų atgal KVDT buvo rodytas "Liūdnas Dievas"

to 24

to 24 portretas
Ar KVDT spektaklis "Liūdnas Dievas" yra apie holokaustą Lietuvoj?

T to 23

T to 23 portretas
Jeigu jus taip labai domina, iš kurio teatro būsiu, tai galiu atsakyti: balandžio 15 d. būsiu iš nacionalinio, nes žiūrėsiu "Chaosą", iš kurio būsiu kitom dienom, dar nežinau, bet ne mano laisvalaikis yra šios diskusijos objektas, tai daugiau nesiplėsiu.

to T

to T portretas
Tai jau nesiplėskit, ponas A.Rubinovai, nesiplėskit. Beje, frazės nieko nevyksta jaunieji nė neištarė, tai jūs patys ją ištraukėt turbūt iš savo pasąmonės, nes turbūt ir patys jaučiate, kad niekas nepavyksta. Apie Kamerinį jau seniai taip, kaip tie jaunieji, daugelis kalba, tik niekas neištarė viešai, padejuoja ir numoja ranka.

teatralė

teatralė portretas
Šaunuole, Enrika, išviešinai tai, ką tie "šventieji" po septyniais užraktais paslėpti bandė. O išėjo, kad karalius toks nuogas, kad jau toliau tikrai nėra kur. Šaunuoliai ir jaunieji kritikai, provokuokit ir toliau:)

apie Fortūnų idiotizmą

apie Fortūnų idiotizmą portretas
Šaunuoliai, ir toliau galvokite, kad Fortūnos skirstomos pagal pažintis: reikės tik komisiją pakeist ir gausit savąsias:) Gaila tik, kad jums taip nepasisekė su jaunaisiais teatro kritikais: panašu, kad iš jų Fortūnų irgi nenusimato... Tai gal jau pradėkit ieškot naujų kandidatų į komisiją. Nes kam kurt - vis tiek neįvertins, tiesa?

Galerijos

Daugiau straipsnių