Ant „Žalgirio“ arenos ledo – Barboros Radvilaitės istorija

Pirmąją Kalėdų dieną „Žalgirio“ arenoje pristatytai ledo pasakai „Liepsnojantis Kalėdų ledas“ buvo panaudota net 40 tonų ledo.

Dar gerokai prieš renginio pradžią arenos link traukė kauniečiai ir miesto svečiai. Dauguma kalbintųjų teigė, kad toks renginys, kuriame bus galima pamatyti Povilą Vanagą ir Margaritą Driobazko, – puiki atgaiva pakilus nuo sotaus šventinio stalo.

Šių metų projekto „Liepsnojantis Kalėdų ledas“ tema – Barboros Radvilaitės meilės istorija, nukelianti į XVI amžių.

Šį laikotarpį atspindėjo ir dalyvių kostiumai, dekoracijos ir senovinės muzikos elementai. Renginyje panaudota apie 50 porų pačiūžų ir 80 kostiumų.

Organizatorių teigimu, vien „Žalgirio“ arenoje techninė komanda ledą šaldė tris paras.

Arenoje susirinkusiems žiūrovams įsivaizduojamo rašytojo lūpomis buvo priminta Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istorija, rūmų puotos, karaliaus juokdarių žaidimai. Pasakojimą iliustravo čiuožėjai.

Nors renginys ir buvo paremtas istorine tematika, ant nedidelės scenos ir ledo buvo galima išgirsti ir pamatyti šiuolaikinės muzikos ir šokių – rokenrolo, regio, breiko.

Plojimų sulaukė perspektyvi trylikametė čiuožėja Goda Butkutė, JAV ledo akrobatas Gevas, pasaulio profesionalų čempionas kanadietis Gary Beacomas, Europos čempionas čekas Tomas Verneris.

Renginį vainikavo daugiausia titulų pasaulyje pelniusi Rusijos čiuožėja Irina Sluckaja, Lietuvos dailiojo čiuožimo olimpinė viltis ─ Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas, Kanados dailiojo čiuožimo legenda Elvis Stojko ir pagrindinė renginio pora – P.Vanagas ir M.Drobiazko.

Kiekvieną sudėtingesnę figūrą ant ledo publika sutikdavo ovacijomis.

„Bandome žiūrovams pasakyti: neskubėkite, pajauskite, kad esate žmonės – mylintys, besiaukojantys. Tikiuosi, kad šis mūsų šauksmas bus išgirstas“, – prieš renginį kalbėjo P.Vanagas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zosyte

zosyte portretas
ir vėl tie pensininkai iš Rusijos ?... Tiek varė ant rusų , o dabar patys ten gyvena ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių