Anglų kalbos besimokanti D.Anužytė: man patinka vyrų mėsa

Renginių organizatorė, „Mis Lietuva“ titulą pelniusi Daiva Anužytė, šiuo metu dalyvaujanti projekte „Žvaigždės (ne) moka“, vienoje iš anglų kalbos pamokų mokytojai prasitarė mėgstanti „male meat“.

Tai lietuviškai reikštų vyrų mėsą. Pamačiusi nuostabos pilnas mokytojos akis, D. Anužytė suskubo klaidą ištaisyti. Pasirodo, Daiva Anužytė galvoje turėjo ne vyrų mėsą, o veršieną (angl. veal meat).

Su panašiomis kuriozinėmis situacijomis jau antrą savaitę susiduria ir kiti septyni pramogų pasaulio atstovai, išdrįsę viešai prisipažinti, kad anglų kalbos nemoka. Anglų kalbos pamokos, namų darbai, nauji žodžiai ir gramatikos taisyklės – tokia dalyvių kasdienybė.

Dalis projekte dalyvaujančių visuomenei gerai pažįstamų žmonių jau prasitarė, kad naujos kalbos mokymasis į jų gyvenimą įnešė itin daug pokyčių – painiojasi lietuviški žodžiai, norisi nuolat kartoti išmoktus naujus žodžius, į mokymosi procesą priverstinai įtraukti ir dalyvių šeimos nariai bei bičiuliai.

Aurelija Ignotaitė, „Anglų kalbos studijos“ vadovė ir projekto dalyvių mokytoja, sako, kad natūralu, jog užsienio kalbos mokantis nuoširdžiai ir tikrai intensyviai su ja tenka pradėti ir užbaigti dieną: „Nesistebiu, kad dalyviams jau sukasi galva,“ – sako ji.

Mokytoja pasakoja, kad dalyviai nuolat patenka į įvairias juokingas situacijas ir tai yra natūralu – juokdario poziciją tenka užimti visiems nemokantiems arba menkai mokantiems užsienio kalbą.

„Prisimenu, kaip pirmąją projekto pamoką Ruslanas (red. virtuvės šefas – Ruslanas Bolgovas) man prisistatinėjo esąs dujinė vyryklė,“ – šypsodamasi pasakoja garsenybių mokytoja. Pasak jos, Ruslanas tiesiog supainiojo žodžius „cook“ (liet. virėjas) ir „cooker“ (liet. dujinė viryklė).

Kartu su Daiva Anužyte ir virtuvės šefu Ruslanu Bolgovu projekte taip pat dalyvauja ir aktorė, fotoverslininkė Redita Dominaitytė, marketingo fanas Juozas Liesis, aktorius Eimutis Kvoščiauskas, profesionalus šokėjas Andrius Butkus, dainininkė, grupės „69 danguje“ atlikėja ir vadybininkė Ingrida Martinkėnaitė.

Anglų kalbos mokytis planavo ir baleto primarijus Nerijus Juška, tačiau jis kol kas dėl rimtų sveikatos problemų dalyvavimą projekte sustabdė.

Kiekvieną savaitę dalyviai kaunasi projekto „Challenge Day“ (liet. iššūkio diena), kurios metu tenka demonstruoti pažangą ir įgytas žinias.

„Žvaigždės (ne) moka“ vyks aštuonias savaites. Projekto metu, stebint filmavimo kameroms, dalyviai – žinomi Lietuvos pramogų pasaulio atstovai – stengsis įrodyti, jog intensyviai mokantis anglų kalbos per du mėnesius jos pramokti tikrai įmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xser

xser portretas
labai grazi moteris
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių