Andrew Stantonas kurs filmo „Džonas Karteris“ tęsinį

Animacinio filmo „WALL-E. Šiukšlių princo istorija“ režisierius Andrew Stantonas debiutuoja vaidybiniame kine.

A.Stantonas ekranizuoja rašytojo Edgaro Rice Burroughso knygą „Džonas Karteris“, ir dar nepasirodžiusiam filmui prognozuojama pasaulinė šlovė, o pats režisierius paskelbė jau norįs kurti tęsinį.

Visai neseniai paaiškėjo, jog A.Stantono noras iš tiesų taps realybe. Į darbą pasitelkęs Pulitzerio premijos laureatą rašytoją Michaelą Chaboną, režisierius A. Stantonas jau rašo scenarijų filmo tęsiniui „Džonas Karteris: Marso dievai“.

Panašu, kad filmo veiksmas tęs savo pirmtako pasakojimą ir toliau vyks pagal vieną iš rašytojo E. Rice Burroughso knygų.

Nors Holivude laikoma bloga lemiančiu ženklu filmo tęsinį kurti pirmajai filmo daliai dar nepasiekus kino ekranų, tačiau režisierius A.Stantonas ne tik nepaiso šio prietaro, tačiau net ir nepasirūpino gauti kino studijos „Walt Disney Studios“ palaiminimo filmo tęsiniui.

Žinia apie filmo tęsinį kino kritikų buvo sutikta gana skeptiškai. Kurti antrą dalį filmui, net nežinant žiūrovų reakcijos į pirmąją dalį, yra mažų mažiausiai rizikinga ir neprotinga.

Šiuo metu apie 250 milijonų JAV dolerių kainavusi kino juosta kelią į pripažinimą skinasi gana sunkiai. Filmo kūrėjai, siekdami filmo sėkmės, net pakeitė jo pavadinimą: „Džonas Karteris iš Marso“ tapo tiesiog „Džonu Karteriu“.

Nepaisant skeptikų nusiteikimo, ištikimiausi fantastinių veiksmo filmų gerbėjai gaus įdomią istoriją, dozę itin kokybiškų specialiųjų efektų, aibę veiksmo, stilistiškai į „Žvaigždžių karus“ panašų filmą bei kino ekrane išvys jaunosios kartos aktorių atradimą – Taylorą Kitschą, tapusį režisieriaus Peterio Bergo bendražygiu.

Nuotykių ir veiksmo filmo „Džonas Karteris“ istorija vystosi per porą planetų nuo Žemės nutolusiame Marse, kur į nelaisvę patenka pilietinio karo veteranas Džonas Karteris (akt. Taylor Kitsch).

Bandydamas išgelbėti savo kailį vyras įsivelia į konfliktą ir turi gelbėti ne tik save, bet ir Heliumo princesę Dėją Toris (akt. Lynn Collins), o Marsą apsaugoti nuo piktavalių įsibrovėlių.

Puikus specialiųjų efektų filmas Lietuvos kino ekranus pasieks jau kovo 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių