Amerikos režisierių gildijos apdovanojimas – „Artisto“ režisieriui

Prancūzų kino kūrėjas Michelis Hazanavicius už savo nespalvotą, nebylią juostą „Artistas“ (The Artist) šeštadienį gavo Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimą - tai rodo, kad šio filmo galimybės kitą mėnesį pelnyti „Oskarą“ dar labiau padidėjo.

M.Hazanavicius dėl apdovanojimo už išsiskiriančius pasiekimus vaidybinio kino srityje varžėsi su dviem Holivudo sunkiasvoriais - Woody Allenu ir Martinu Scorsese, kurie buvo nominuoti už atitinkamai „Vidurnaktį Paryžiuje“ ir „Hugo“.

DGA apdovanojimo taip pat siekė „Merginos su drakono tatuiruote“ režisierius Davidas Fincheris ir „Paveldėtojų“ režisierius Alexanderas Payne'as.

M.Hazanavicius, kurio juosta sausio 16-ąją gavo tris „Auksinius gaublius“, dėl DGA apdovanojimo varžėsi pirmą kartą.

Antradienį „Artistas“ buvo nominuotas 10-yje „Oskarų“ nominacijų, tarp jų - geriausio filmo ir geriausio režisieriaus. „Oskarai“ bus išdalyti Holivude vasario 26 dieną.

Nuo 1948 metų tik šeši DGA apdovanojimo laureatai negavo geriausio režisieriaus „Oskaro“.
Kiti šiemetiniai DGA laureatai yra Jamesas Marshas, apdovanotas už dokumentinę juostą „Projektas “Nimas„ (Project Nim), Jonas Cassaras, pagerbtas už televizijos miniserialą “Kenedžiai„, Patty Jenkins, pristačiusi televizijos dramą “Nužudymas„, ir Robertas Weide'as, pelnęs pripažinimą komedinio serialo “Tramdyk savo entuziazmą„ dalimi “Palestinietiškas viščiukas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinimai

sveikinimai  portretas
dar vienas lietuvis laimejes si priza - sveikinimai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių