„Amerikietiško pyrago“ režisieriai idėjų filmui ieškojo draugų rate

„Amerikietiško pyrago“ filmų serija – tai tikrų tikriausias kultūrinis fenomenas. 1999-aisiais pasirodęs pirmasis filmas pasakojo apie keturis Mičigano paauglius, žūtbūt bandančius prarasti nekaltybę ir dievinančius triukšmingus vakarėlius. 11 mln. JAV dolerių kainavusi juosta tapo kultine ir visame pasaulyje surinko daugiau kaip 230 mln. JAV dolerių bei tapo geros komedijos pavyzdžiu.

Filmo sėkmės formulė yra gana paprasta – žiupsnelis nepadorių juokelių, šiek tiek sentimentalumo, šlakelis linksmybių ir, žinoma, gera dozė humoro, kuriuos žiūrovai išvys ir 2012-aisiais kino ekranus pasieksiančioje komedijoje „Amerikietiškas pyragas: klasės susitikimas“.

Net ir skeptiškai „Amerikietiško pyrago“ filmų atžvilgiu nusiteikę kino kritikai ir apžvalgininkai pripažįsta, kad ketvirtasis filmas turi visus elementus, galinčius ne tik sudominti auditoriją, tačiau ir padovanoti jiems puikiai praleistą laiką. Į kino ekranus veržiasi 1999-ųjų filmo dvasia sukurta komedija, kurioje žiūrovai išvys visus kultinėje, pirmojoje filmo dalyje vaidinusius aktorius, kurių personažai nesurimtėjo nei per nago juodymą!

Artėjant filmo premjerai kalbinti aktoriai nenustygo vietoje, šiltai atsiliepė apie juostą ir tikino nekantriai laukiantys žiūrovų reakcijos į naująjį filmą. Aktorė Mena Suvari tikina, kad Amerikietiškas pyragas: klasės susitikimas“ – geriausia visos franšizės dalis ir apgailestavo, jog turi nedaug galimybių filmuotis komedijose. Jos kolega Seannas Williamas Scottas taip pat džiaugėsi galutiniu filmo variantu ir teigė itin mylintis savo įkūnijamą Stiflerį, tad juokavo, jog „Amerikietiško pyrago“ serijos filmuose galėtų filmuotis iki gilios senatvės.

Nuo mokyklos laikų draugaujantys juostos režisieriai, Džonas Hurwitzas ir Haydenas Schlossbergas teigė, jog filmavimo aikštelėje aktoriams ne tik suteikė visišką laisvę ir leido improvizuoti, tačiau ir įkvėpimo sėmėsi iš savo aplinkos. H. Schlossbergas pasakojo, jog kurdami filmo scenarijų jiedu susėsdavo ir, kapstydamiesi praeityje, bandė prisiminti apie trisdešimtuosius gyvenimo metus nutikusias juokingas istorijas, dalis kurių matoma ir filme. „Būtent mūsų pačių ir mūsų aplinkos panašumas bei meilė „Amerikietiško pyrago“ filmams privertė imtis šios juostos režisūros. Šios frančizės juostos primena mums kokiais mes buvome kadaise. Manau, kad žiūrovai šias juostas myli dėl tos pačios priežasties – juk kiekvienas iš mūsų viduje esame paauglys, norintis šėlti ir linksmintis“,- juokdamasis, jog tapo istorine asmenybe, prisidėjusia prie „Amerikietiško pyrago“ filmų, teigė režisierius.

Filmo „Amerikietiškas pyragas: klasės susitikimas“ veiksmas sukasi apie keturis herojus, kurie, praėjus dešimčiai metų po mokyklos baigimo atvažiuoja į klasės susitikimą. Sutikę bendraklasius, buvę vakarėlių liūtai siekia įrodyti, jog laikas ir atstumas neturi įtakos jų draugystei, o miestelio linksmybių vilkai vis dar turi parako ir yra pasirengę linksmybėms!

Fenomenaliu vadinamo filmo šėlionės kino ekrane prasidės jau balandžio 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių