A.Matelis skaitys pranešimą Baltijos ir Šiaurės šalių filmų kūrėjams

Šios savaitės pabaigoje Rygoje susitiks Baltijos ir Šiaurės šalių filmų kūrėjai. Be kita ko, jie klausysis lietuvių režisieriaus ir prodiuserio Arūno Matelio pranešimo.

Ketvirtadienį-penktadienį vyksiančiu susitikimu siekiama skatinti jų bendradarbiavimą bei pritraukti finansavimą Latvijos filmų pramonei, BNS sakė Latvijos nacionalinio filmų centro atstovė Kristinė Matisa.

Šiemetinis susitikimas bus pernykščio seminaro tęsinys. Pastarojo rezultatas buvo keletas jungtinių Latvijos - Šiaurės šalių kino projektų.

Antrajame Rygos susitikimų seminare, tikimasi, dalyvaus 14 kūrėjų iš Lietuvos, Estijos, Islandijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos. Taip pat laukiami du svečiai iš Vokietijos.

Ketvirtadienį seminaras vyks Danijos kultūros institute. Dalyviai išgirs Rygos filmų fondo prezentaciją ir sužinos apie kitus projektus.

Lietuvių filmų kūrėjas Arūnas Matelis papasakos apie lietuviškų filmų platinimą.

Penktadienį užsienio filmų kūrėjai ir jų partneriai iš Latvijos, kaip planuojama, aplankys filmavimo vietas Rygoje ir Latvijoje bei Cinevilla filmų kūrimo centrą Latvijos vakaruose.


Šiame straipsnyje: Arūnas Matelisfilmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių