A.Mamontovas: muzikos į vaidybą nekeisiu

Trečiadienį Lietuvai pristatyto naujo filmo ir knygos "Amaya" kūrėjai režisierius Maris Martinsons ir aktorius bei muzikantas Andrius Mamontovas atsakė į portalo skaitytojų klausimus.

Kūrėjai tikina, kad patys investavo į filmo kūrimą, nes neturėjo laiko laukti, kol būtų apsispręsta dėl jo finansavimo iš valstybės.

M.Martinsons tikina, kad kalbant apie finansavimą ir požiūrį į kūrėjus, lietuviško ir latviško kino situacija yra panaši, tačiau plačiau vertinti lietuviško kino režisierius nesiryžo.

"Aš negalvoju apie lietuvišką kiną, aš darau savo filmus. Jei taip pažiūrėjus, panašių problemų turi tiek Lietuva, tiek Latvija - jei mes kalbame apie filmų finansavimą ir požiūrį į filmų kūrėjus",  - viešėdamas portale 1diena.lt sakė M.Martinsons.

Pasak M.Martinsons, Latvijoje per metus pastatomi 2-3 filmai, o kino kūrėjai gyvena blogai.

"Kol kas jie neturi vilties, kad bus galimybė realizuoti savo planus", - sakė jis.

Anot filmo "Amaya" kūrėjų, iš lietuviškų filmų, geriausiu įvertintų "Zero 2", o iš pasaulinių "Crash", "Mistery train" ir "Kaligula".

"Dėl geriausių latviškų filmų galėčiau pasakyti kitą savaitę - po mūsų filmo premjeros", - juokėsi M.Martinsons.

Filmas "Amaya" bus rodomas ir Latvijoje. Režisierius tikina, kad A.Mamontovas ir kaimyninėje šalyje yra pakankamai žinomas.

"Kasdien Latvijoje žmonės visa daugiau sužino apie A.Mamontovą. Manau, kad po filmo premjeros Latvijoje A.Mamontovo nebereikės ilgai pristatinėti, tuo labiau, kad radijo stotis "SWH" Andriaus dainą jau antrą mėnesį groja labai dažnai", - sako M.Martinsons.

Anot jo, A.Mamontovas vis labiau atsiskleidžia kaip aktorius ir užsimena, kad su juo kartu kurs ir dar vieną filmą.

Tuo tarpu pats A.Mamontovas tikina savęs nevadinąs nei aktoriumi, nei muzikantu.

"Aš nevadinu savęs nei vienu, nei kitu, man tiesiog patinka dalyvauti procese, būti jo dalimi", - sakė A.Mamontovas.

A.Mamontovas tikina, kad mielai sutiktų vaidinti ir koviniame filme. O iki šiol jo, kaip aktoriaus, sukurtų vaidmenų, nelygina.

"Lyginti personažus visada yra klaidinga. Aš negaliu lyginti, aš dalyvauju ten, kur jaučiu, kad tai yra mano, kad aš esu to dalis. Šiaip realybėje nesu nei kunigas, nei masažistas",  - šypsojosi A.Mamontovas.

Garsus muzikantas tikino, kad vaidinimas filmuose netrukdo jo, kaip muziko, karjerai ir tai, kad jis vis daugiau vaidina, nereiškia, kad mes muzikavimą.

"Jokiu būdu ne. Šitie dalykai puikiai sugyvena kartu", - tvirtino A.Mamontovas.

Muzikantas teigia negalįs prognozuoti, ar dar pavyks sukurti tokių hitų, kuriuos Lietuva laikytų neoficialiais himnais. Esą tokių dainų negalima suplanuoti, "jos turi tiesiog atsitikti".

A.Mamontovas dar kartą patikino, kad grupė "Foje" niekada nebus atkurta.

Visus filmo "Amaya" kūrėjų atsakymus rasite ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių