Alytų pasiekė „Diverse Universe“ festivalis

Tarptautinės darbininkų dienos išvakarėse Alytų pasiekė „Diverse Universe“ festivalis. Po Europą su pasirodymais keliaujantys menininkai Dzūkijos sostinėje išdarinėjo įvairias perfomanso menams būdingas „zbitkas“...

Estijos sostinėje Taline startavę, į Alytų menininkai atvyko iš Rygos (Latvija). Po mūsų miesto nepriklausomi menininkai išvyko į Berlyną, o apsukę ratą aplink Europą, vėl sugrįš prie Baltijos jūros.

„Diverse Universe“ festivalio protrūkyje Alytuje eksperimentavo jo sumanytojai „Non Grata Group“ iš Estijos, jų kolegos iš „Ornicart Group“ ir „Roshdy“ iš Prancūzijos, Morgan Schagerberg  iš Švedijos, Hoke Erickson, Jill Mcdermid, Ninnie Nuevo ir Steve Vanoni iš JAV bei Oikado Ichiro iš Japonijos.

Menininkai Iš Prancūzijos surengė masinę instaliaciją. Tarp dvigubų Alytaus dailės mokyklos durų buvo pripūsta galybė sceninių dūmų. „Išsivadavę“ iš ši miglų į lauką išsiveržė minia žmonių. Veiksmą papildė  kaukėti, originaliai karūnuoti personažai važinėjo riedučiais. Perfomanso metu, apsiginklavę šepečiais, užsieniečiai menininkai šveitė vieną miesto sode esančių paminklų.

Tekančios saulės šalies atstovas O. Ichiro atliko „ritualizuotus“ šokius. H. Erickson mėgino atkartoti lietuvių paprotį - šokočio valgymą. Tiesa, rengdamas instaliaciją amerikietis ugnį uždegė ne lėkštelėje, o padegė patį skanėstą... „Diverse Universe“ festivalio „gastrolių“ Alytuje dieną pasirodymą surengė ir Dailės mokyklos performanso disciplinos mokiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių