Alytaus miesto garbės piliečiu išrinktas fotomenininkas Z.Bulgakovas

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė miesto garbės piliečio vardą suteikti žinomam fotomenininkui, aktyviam miesto visuomenės veikėjui Zenonui Bulgakovui, pelniusiam įvairių apdovanojimų Alytaus, Lietuvos ir tarptautiniu mastu

Kūrėjui šis titulas suteiktas už „ypatingus nuopelnus Alytaus miestui, kuriant istoriją meninėse fotografijose, Lietuvos valstybei vykdant ilgalaikę visuomeninę fotografijos meno veiklą, stebinančiam neblėstančiu kūrybiškumu, atvirumu pokyčiams, technologinėms naujovėms“.

Fotomenininkas tarybos posėdyje sulaukė didesnio palaikymo nei į šį titulą pretendavęs kitas kūrėjas - kalvis, tautodailininkas Vytautas Jarutis.

Už Z.Bulgakovo kandidatūrą balsavo 19, o už V.Jaručio - 10 Alytaus politikų iš 27, BNS sakė savivaldybėje.

Alytuje 1939 metais gimęs Z.Bulgakovas yra surengęs daugiau kaip 30 autorinių parodų, jo darbai daugiau kaip 300 kartų eksponuoti respublikinėse, tarptautinėse parodose, bienalėse, fotografijos salonuose ir konkursuose. Jis apdovanotas Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) sidabro ir bronzos medaliais, pelnė daugiau kaip 50 prestižinių apdovanojimų už darbus, eksponuotus Lietuvoje ir už jos ribų – Belgijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Čekijoje, Italijoje, Vokietijoje, Rumunijoje, Pakistane, Argentinoje, Japonijoje.

Lietuvai esant už geležinės uždangos, Z.Bulgakovo fotografijos – Alytaus vaizdai, žmonės, urbanistiniai pokyčiai, peizažai – garsino miestą už Lietuvos ribų, apkeliavo daug prestižinių fotografijos salonų ir parodų. Prasidėjus šalies istoriniams pokyčiams, fotomenininkas fiksavo pirmuosius Sąjūdžio mitingus, Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – įvykius.

Pastaraisiais metais, anot savivaldybės, aktualus tapo jo sukurtas ir tebekuriamas gimtojo miesto vaizdų archyvas. Menininkas iki šiol beveik kasmet Alytuje surengia po personalinę parodą, aktyviai dalyvauja jaunųjų fotografų parodose, bendruose Alytaus menininkų projektuose.

Z.Bulgakovas 1996 metais Alytaus žurnalistų tituluotas Metų žmogumi, 1991 ir 2001 metais pelnė Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

haroldas

haroldas portretas
geros jo nuotraukos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių