Altininkė Ū. Žebriūnaitė pakvies į variacijų vakarą

Italijoje gyvenanti ir dirbanti altininkė Ūla Ulijona Žebriūnaitė trumpam sugrįžo į Lietuvą. Altininkė su pianiste Indre Baikštyte rengia koncertą, kurį vadina variacijų vakaru.

Penkiolika metų grojusi Gidono Kremerio orkestre „Kremerata Baltika“ Ū. Žebriūnaitė šiandien gyvena Italijoje. Laimėjusi altų grupės koncertmeisterio vietą, ji dirba Turino nacionaliniame radijo ir televizijos orkestre. Tarptautinių konkursų laureatė, žinoma altininkė yra griežusi solo su Lietuvos, „Maskvos solistų“, Londono filharmonijos, Bostono orkestrais. Dabar turi derinti sėslų darbą viename geriausių Italijos orkestrų ir solo karjerą.

„Vis tiek yra kitas pojūtis, kai esi grupės vadovė, esi pirmoji eilėje, visada svarbioje rolėje. Man galbūt gyvenime tokia laimė nusišypsojo, kad kažkaip natūraliai žmonės siūlo koncertus ir kviečia – ir agentūros, ir menedžeriai. Aš galbūt nesu ta, kuri labai giriasi, bet galiu pasakyti, kad tikrai netrūksta koncertų ir esu patenkinta“, – kalbėjo altininkė.

Ū. Žebriūnaitės futliare – nuotrauka iš koncerto su smuikininku G. Kremeriu. Muzikantė sako, kad įsidėmėjo šio atlikėjo patarimą – visada siekti daugiau.

Su pianiste I. Baikštyte altininkė Vilniuje rengia koncertą, kurį vadina variacijų vakaru. Muzikantės atliks Broniaus Kutavičiaus variacijas „Nuo madrigalo iki aletorikos“, L. van Beethoveno, D. Šostakovičiaus kūrinius.

Abi atlikėjos – menininkų dinastijų atstovės, tačiau kartu koncertuos pirmą kartą. Italijoje gyvenančios Ū. Žebriūnaitės tėvai – Vilniuje, sesuo Monika – Jungtinėse Valstijose. Išsibarsčiusi šeima, pasak muzikantės, kartu susirenka retai.

„Esam tikrai labai skirtinguose kraštuose išsimėtę visi. Aš pagalvoju: tokie tie Žebriūnai turbūt yra, kad kiekvienam reikia savo didelės teritorijos, tokie keturi liūtai“, – kalbėjo muzikė.

Ū. Žebriūnaitės ir I. Baikštytės koncertas vyks sekmadienio popietę Vilniaus Taikomosios dailės muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių