„Alexander Blume Blues Band“: Kaune - vienas geriausių džiazo pianistų iš Vokietijos

Šeštadienį nuo 19val. laisvalaikio namuose „Nautilus“, koncertuos muzikine įvairove išsiskirianti grupė iš Vokietijos - „Alexander Blume Blues Band“.

Grupės lyderis Alexander Blume, grodamas Harlem-Strid-fortepijoninę muziką, Boogie-Woogie bei tradicinį džiazą, demonstruoja savo išskirtinius gabumus bei stropumą, muzikavimo džiaugsmą bei menininko smalsumą.

Jis yra vienas geriausių tradicinio džiazo pianistų Vokietijoje bei žymiausių boogie-woogie pianistų Rytų Vokietijoje.

Jo sceninė patirtis siekia 35 metus, jis yra įrašęs 30 kompaktinių plokštelių, sugrojęs daugybę koncertų televizijoje bei įvairiose scenose tiek savo šalyje, tiek užsienyje.

Programoje: boogie woogie, bliuzas, tradicinis džiazas, taip pat Alexandro Blumes kompozicijos iš jo naujausios kompaktinės plokštelės “Iceland Blues“.

Alexander Blume, prisimindamas savo, kaip garsaus džiazo pianisto kelią, linkęs save lyginti su gerai žinomais Amerikos tradicinio džiazo pianistais Les McCann, Ramsey Lewis arba Gene Harris.

Mat jie, kaip ir jis, savo pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje žengė pritardami giesmininkams sekmadieninių mišių metu, kas ir nulėmė tolimesnį profesionalaus pianisto, virtuoziškai atliekančio bliuzą ir boogie-woogie, kelio pasirinkimą.

Šis spalvingas muzikinių stilių derinys atsispindi ir A. Blume paskutinėje kompaktinėje plokštelėje „Iceland Blues“, kuri pasirodė 2007 m. spalio mėnesį.

Tarptautinėje scenoje Andreas Buchmann yra labai populiarus ir gerai žinomas džiazo muzikantas. Jis sėkmingai baigė kontraboso bei bosinės gitaros studijas „Franco Listo“ muzikos akademijoje Veimare, o jo mokytojais buvo garsūs muzikos pedagogai bei atlikėjai - Ingmar Heller, John Clayton bei Lynn Seaton.

Nuo to laiko jis grojo daugelyje džiazo grupių, jo profesionalumas bei koncertinės kelionės veda per visą Europą, jis ne kartą koncertavo Australijoje, Azijoje bei Lotynų Amerikoje.

Marcel Sakautzky garsėja kaip profesionalus muzikantas nuo 2007 metų. Jis groja grupėje "Zeitweise" ir dalyvauja įvairiuose projektuose, pavyzdžiui, bendradarbiauja su Singer/Songwriter Michael Rapp.

Jis moko groti E-gitara bei akustine gitara su Pop/Rock pakraipa įvairiose švietimo įstaigose. Jis laikomas didžiuoju 2009 metų muzikiniu atradimu ir puikiai laviruoja tarp roko, bliuzo, popmuzikos ir džiazo.

Maximilian Blume, jauniausias Alexandro Blume sūnus (1992), nuo 1996 metų mokosi groti pianinu. Nuo 2000 metų jis papildomai mokosi ir kompozicijos meno. Nuo 6 savo gyvenimo metų Maximilianas nebesiskiria su mušamaisiais instrumentais ir nuo to laiko jis drauge su savo tėvu aktyviai groja įvairiose grupėse džiazo muziką, jo koncertinė veikla driekiasi ne tik per Vokietiją, bet ir per kitas Europos valstybes, taip pat Ameriką bei Artimuosius Rytus.


Šiame straipsnyje: NautilusNautilus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių