Aktorius Saulius Kizas filmavimo aikštelėje prisiminė savo pašaukimą

„Atrodo, šimtą metų nebuvau Lietuvoje. Vos spėjau grįžti, pasifilmuoti, o serialas jau ir TV3 eteryje!“ – šypteli režisierius ir aktorius Saulius Kizas, kadaise sukūręs įsimintinus vaidmenis legendinėse lietuvių kino juostose „Vilko dantų karoliai“, „Marius“ ir „Bilietas iki Tadž Mahalo“.

Populiariame TV3 seriale „Be namų“ S. Kizui patikėta įkūnyti dėdę Leoną, kurio rankose sūnėno Kasparo (akt. Antanas Rimeikis), ateitis. Ar jam pavyks tėvus praradusį jaunėlį įsūdyti į vaikų globos namus?

Diplomuotas aktorius S. Kizas atsidūsta – pasiūlymą vaidinti seriale priėmęs atsargiai. „Iš pradžių abejojau, ar dar sugebėsiu vaidinti, daug metų to nedariau. Tačiau ‚Be namų‘ filmavimo aikštelėje dirbau dorai ir sąžiningai, todėl esu patenkintas rezultatu. Jei filmavimams būtų buvę skiriama daugiau laiko, ko gero ‚Be namų‘ galėtų pretenduoti į vieno įdomiausių serialų vardą. Tačiau tai, ką sukūrė režisierius Saulius Balandis, yra išties puiku“, – viešo vertinimo kolegoms negaili S. Kizas.

Aktoriui patinka „Be namų“ siužetas. S. Kizo teigimu, globos namuose augančių vaikų tematika mūsų šalyje tebėra skaudi. „Vis pasigirsta istorijų, kad dėdės, tetos ir auklėtojos naudojasi savo vyresnybe prieš vaikus, ar vertina juos kaip finansinę naudą. Seriale mano įkūnijamas personažas – kaip tik toks. Jis iliustruoja tą žmonių grupę, kuriuos užvaldęs pinigų troškimas“, – mintis dėsto aktorius.

Tačiau pašnekovas lieka dėmesingas – jo nereikėtų gretinti su personažu – dviveidžiu verslininku Leonu, mat jis nieku gyvu neketina užvaldyti svetimų pinigų ir džiaugiasi galįs pragyventi iš meno.

S. Kizas kurį laiką buvo dingęs iš visuomenės akiračio. Pasirodo, pastaruosius kelerius metus jis gyveno ir dirbo... Naujojoje Zelandijoje! „Gražus, įdomus kraštas. Maoriai – nuoširdesni nei lietuviai. Bet pasiilgęs lietuviškų medelių ir ežerėlių nusprendžiau grįžti, – pasakoja S. Kizas. – Būdamas svetur susidomėjau keramika. Ir dabar užsiimu taikomąja daile – mažąja skulptūra.“


Šiame straipsnyje: Be namųSaulius Kizas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rosvita

Rosvita portretas
Na ka myliu tave A.Rimeiki dievinu šį serialą negalečiau praleisti ne vienos serijos kad tik pažiuret i rimeiki
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių