Aktorius Šarūnas Banevičius: tikrovėje esu absoliutus pacifistas

Kojos traumą patyręs ir depresiją išgyvenantis krepšinio žaidėjas Oskaras žaizdų gydytis grįžta pas mamą Lilijaną, dirbančią valytoja vaikų globos namuose. Toks vaidmuo TV3 seriale „Be namų“ atiteko aktoriui Šarūnui Banevičiui. Daugiau nei mėnesį Šarūnas seriale filmavosi su specialiu kojos įtvaru. Kolegos juokiasi, kad temperamentingas Šarūno būdas dažnai leisdavo užmiršti, kad „traumuota“ koja sugipsuota langetėje – tuomet jie visi iki ašarų pasilinksmindavo.

„Nežinau, ar jau visiškai perkandau serialų žanrą, bet dabar jį tikrai suprantu. Ir operatorius man kartą pasakė: ‚Pagaliau Šaras išmoko matyti kamerą‘“, – pasakoja Š. Banevičius klausiamas, kaip sekėsi kurti dėl traumos krepšinio karjerą pabaigusio žaidėjo vaidmenį. – Mano įkūnijamas personažas Oskaras – labai liūdnas, nelaimingas, išgyvenantis didelę asmeninę tragediją. Netgi buvo įnikęs į svaigalus... Teko pasukti galvą, kaip pateisinti savo personažą. Tuomet į galvą ‚trenkė‘ mintis – ‚Po velniais, iš tiesų mus supa labai daug žmonių, praradusių gyvenimo džiaugsmą!‘“

Filmuojant „Be namų“, aktoriui Š. Banevičiui teko įsikūnyti ne tik į veikėjo asmeninę tragediją, bet ir kojos skaudulį: mėnesį jis filmavosi su specialia langete. „Įtvarą jam uždėdavome kaskart filmuodami. Jis buvo nepatogus, spaudė, varžė judesius, tačiau Šarūnas vis tiek apie jį kartais užsimiršdavo ir kone bėgdavo. Režisierius Saulius Balandis nuolat drausmindavo Šarūną“, – juokdamasi TV3 serialo „Be namų“ filmavimo užkulisius prisimena grimo meistrė Jelena Permogorskaja.

Š. Banevičius atskleidžia, kad filmavimo aikštelėje jam teko ne tik ramentais mojuoti, bet dar ir kumščio tvirtumą išmėginti. „Antrą kartą gyvenime savo laiba ranka man reikėjo kažkam suduoti. Ir reikėjo kartoti bene penkis kartus! O tikrovėje aš esu absoliutus pacifistas!“ – juokiasi Šarūnas.

Kas užsitraukė jo veikėjo Oskaro nemalonę? Ir ar jam pavyks išsikapanoti iš depresijos? Galbūt padės... meilė? Visi atsakymai naujausiame lietuviškame seriale „Be namų“ pirmadieniais–ketvirtadieniais 20.10 val. tik per TV3.


Šiame straipsnyje: Be namųŠarūnas Banevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių