Aktorius K.Smit-McPee: visi mokykloje esame susidūrę su patyčiomis

Keturiolikmetis aktorius Kodi Smit-McPhee amerikiečių trileryje „Įsileisk mane“ vaidinantis mokykloje užguitą moksleivį, teigia, kad vaidmeniui idėjų sėmėsi ir iš asmeninės savo patirties.

Trileris „Įsileisk mane“ sukurtas remiantis populiariu švedų rašytojo Johno Ajvide‘o Lindgvisto to paties pavadinimo bestseleriu. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka jauni, bet Holivude sparčiai populiarėjantys ir filmografiją plečiantys aktoriai Chloe Moretz ir Kodi Smih-McPhee.

Holivude jaunasis australų kilmės aktorius Kodi Smit-McPhee debiutavo filmu „Kelyje“.

Naujausioje juostoje„Įsileisk mane“ keturiolikmetis įkūnija vienišą, mokykloje skriaudžiamą berniuką Oveną, kuris susidraugauja dvylikamete... vampyre. Mergaitę lydi keisti suaugusieji, paslaptys ir žmogžudystės, tad netrukus jos apraizgo ir lyg tol ramų Oveno gyvenimą.

Aktorius pasakoja, kad minčių, kaip įtaigiau atlikti atstumto vienišiaus vaidmenį jis sėmėsi ir iš savo mokyklinės patirties.

„Mokykloje aš nebuvau terorizuojamas taip kai Ovenas, tačiau, manau, kad visi klasėje esame susidūrę su vienokiomis ar kitokiomis patyčiomis. Tai irgi tam tikra terorizmo forma, - sako K. Smit-McPhee, - Taigi man tereikėjo pasinaudoti ta savo patirtimi ir išgyvenimais, tik viską gerokai hiperbolizuoti. Kita vertus, vaidmenis dažniausiai noriu kurti nuo nulio, todėl stengiuosi kuo rečiau remtis asmeniniais potyriais. Antraip kiltų pavojus įstrigti, nebetobulėti kaip aktoriui“.

Romantinio trilerio „Įsileisk mane“ premjera Lietuvos kino teatruose – lapkričio 26 d.


Šiame straipsnyje: Kodi Smit-McPheeĮsileisk mane

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių