Aktoriui W.Snipesui nurodyta iki gruodžio 9 d. prisistatyti į kalėjimą

JAV maršalų tarnyba nurodė aktoriui Wesley Snipesui iki gruodžio 9 dienos vidurdienio prisistatyti į kalėjimą Pensilvanijos šiaurės vakaruose pradėti atlikti trejų metų laivės atėmimo bausmę, kuri jam buvo skirta už vengimą mokėti mokesčius.

Tai rašoma Maršalų tarnybos įspėjime, kuris buvo pateiktas JAV apygardos teismui Okaloje.

JAV apygardos teismo teisėjas Williamas Terrellas Hodgesas vėliau trečiadienį atmetė W.Snipeso pateiktą prašymą leisti jam likti laisvėje, kol JAV Aukščiausiasis Teismas išnagrinės jo apeliacinį skundą.

W.T.Hodgesas nurodė aktoriui pasiduoti, kaip reikalaujama Maršalų tarnybos įspėjime, rodo teismo dokumentai.

48 metų trilogijos apie vampyrus "Ašmenys" žvaigždė buvo nuteistas už tai, kad sąmoningai nepateikė pajamų mokesčio deklaracijų.

Įspėjime rašoma, kad W.Snipesas turi prisistatyti į Makino federalinę pataisos įstaigą Pensilvanijoje.

Makinas, esantis už 90 mylių į pietus nuo Niujorko valstijos Bafalo miesto, yra sustiprinto režimo pataisos įstaiga vyrams su šalia esančia bendrojo režimo pataisos darbų kolonija, rašoma Federalinio kalėjimų biuro tinklalapyje.

Susisiekti su W.Snipeso advokatu Danieliu Meachumu iš Atlantos agentūrai "Reuters" nepavyko.

Visgi D.Meachumas trečiadienį pranešė, kad 11-osios apygardos apeliaciniam teismui apskųs ankstesnį teisėjo W.T.Hodgeso sprendimą atmesti W.Snipeso argumentus dėl naujo teismo proceso ir pasiųsti jį į kalėjimą.

2006 metais W.Snipesui buvo pareikšti kaltinimai iš išskaitytų mokesčių neteisėtai susigrąžinus 7,3 mln. dolerių ir 2000-2005 metų laikotarpiu nepateikus pajamų mokesčių deklaracijų.

Kaltinamajame akte buvo ir kaltinimai dėl mokestinio sukčiavimo, tačiau W.Snipesas 2008-aisiais buvo nuteistas tik už tai, kad sąmoningai nepateikė trijų federalinio pajamų mokesčio deklaracijų. Už šią baudžiamąją veiką numatyta kur kas švelnesnė bausmė nei už mokestinį sukčiavimą, kuris laikomas sunkiu nusikaltimu.

Teismo proceso metu prokurorai tvirtino, kad Holivudo aktorius nuo 1999 metų uždirbo daugiau nei 38 mlrd. dolerių, tačiau nuo tada nepildė pajamų mokesčio deklaracijų ir nemokėjo mokesčių.

Nuosprendžio paskelbimo dieną aktoriaus advokatai pateikė teismui čekius, kad Vidaus įplaukų tarnybai (IRS) teismo proceso pertraukos metu buvo sumokėti iš viso 5 mln. dolerių.

Advokatai taip pat sakė, kad W.Snipesas mėgina išspręsti mokestinės skolos problemą civiline tvarka.


Šiame straipsnyje: Wesley Snipesas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių