Aktoriui R.Adomaičiui bus įteiktas Kultūros ministerijos apdovanojimas

75-metį švenčiančiantis aktorius Regimantas Adomaitis antradienį bus apdovanotas Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Šis apdovanojimas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, aktoriui bus įteiktas Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, kuriame bus vaidinamas spektaklis „Paskutiniai mėnesiai“.

R.Adomaitis gimė 1937 metų sausio 31 dieną. Šiauliuose gimęs aktorius teatro scenoje atsidūrė baigęs Vilniaus universiteto fizikos ir matematikos fakultetą, R.Adomaitis 1959 -1962 metais studijavo Vilniaus konservatorijos Aktorinio meistriškumo katedroje.

1962-1963 metais jis dirbo Kapsuko (Marijampolės) dramos teatre, 1963-1967 metais - Kauno dramos teatre, nuo 1967-ųjų R. Adomaitis vaidino Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje, o nuo 2000-ųjų yra laisvai samdomas aktorius. Vilniaus mažajame teatre R.Adomaitis vaidina spektakliuose „Maskaradas“ ir „Paskutiniai mėnesiai“.

Garbės ženklą Kultūros ministerija įsteigė užpernai pavasarį. Jis skiriamas didžiausią išliekamąją vertę sukuriančioms iškilioms asmenybėms ir jų kūriniams.

Minėtasis garbės ženklas - tai juvelyrinė segė, kurios centre, sidabro apskritime, yra pavaizduotas reljefinis aukso žirgas Pegasas. Apskritimas apjuostas sidabro žiedu, kuriame išgraviruotas užrašas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ačiū

ačiū portretas
už Jūsų darbą ir kūrybą, kinas ir teatras be Jūsų indėlio netektų daug... O ministrui siūlau be apdovanojimų pridėti ir valstybinę pensiją už nuopelnus Lietuvai

Lietuva

Lietuva portretas
As neabejojiu kad po apdovanojimo seks ir pinigine parama sitam nuostabiam aktoriui.Sekmes jums

Ir

Ir portretas
dar kartą padėkoti už nuoširdžius pasisakymus kritiniu visai tautai momentu per "Kasperavičiaus" telviziją...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių