Aktorių E. Hawkę baimės jausmas neapleisdavo net grįžus namo

„Niekada nesvajojau suvaidinti siaubo filme. Kaip ir atlikti Makbeto rolės. Nes visada baiminausi, kad man bus per daug baugu vaidinti, - prisipažino naujausiame siaubo filme „Grėsmingas„ (orig. “Sinister", N-16) pagrindinį vaidmenį atlikęs aktorius Ethan'as Hawke'as.

Amerikos kino kritikų jau pakrikštytas vienu geriausių šių metų siaubo filmų „Grėsmingas“ (orig. „Sinister“, N-16) yra pirmoji tokio žanro juosta, kurioje įsiamžino kriminalinių trilerių, veiksmo filmų ir dramų žvaigždė E. Hawke'as. Aktorius baiminosi ne be reikalo. Vyras prisipažino, kad giliai sukrečiančio filmo nuotaika neapleido jo netgi išėjus iš filmavimo aikštelės.

„Šio filmo nuotaika persekiojo mane net grįžus namo. Atrodydavo, kad kiekvieną vakarą  sugrįždavau lyg iš baisaus sapnų košmaro. O kaskart važiuodamas pasiimti vaikų iš mokyklos atsikvėpdavau – jie gyvi", - savo patirtimi dalinosi E. Hawke'as.

Tačiau, vyras neslėpė, kad nusifilmuoti siaubo filme jam buvo labai įdomi patirtis. „Kaip pastebėjo Alfredas Hitchcoc'as, siaubo filmas yra kaip sudėtingas matematikos uždavinys. Yra tam tikros formulės, nuo kurių priklauso, kaip suksis kamera, kada prasidės muzika ir įvyks siaubo scena. Siaubo filmus žmonės labai mėgsta, nes jie padeda suprasti jų fobijas, kankinančias galbūt nuo pat vaikystės„, - įsitikinusi filmo „Grėsmingas“ žvaigždė. Aktorius prisipažino, kad šis filmas jame taip pat pažadino ilgai slėptą baimės jausmą, kurį jis ryžosi nugalėti.

„Mane kankina siaubingas baimės jausmas, nes šiame filme būsiu visiškai kitoks, nei paprastai. Daug kas buvo pastatyta ant kortos, todėl kartais yra taip smagu padaryti tai, kas grėsminga - tiesiog imti ir sužaisti su likimu", - E. Hawke'as.

Lietuvos kino teatruose naujausia režisieriaus Scott'o Derrickson'o siaubo juosta „Grėsmingas“ startuoja spalio 26 dieną. Filme pasakojama istorija, kaip su savo šeima detektyvų rašytojas įsikuria vieno nedidelio miestelio naujame name. Novelisto namų sienos slepia kraupią tragediją – prieš metus čia buvo išžudyta visa ten gyvenusi šeima. Rašytojas savo namo pašiūrėje atsitiktinai aptinka filmuotą medžiagą, kuri padeda išsiaiškinti, kaip ir kodėl buvo išžudyta name prieš tai gyvenusi šeima. Tuo pačiu metu namuose pradeda dėtis šiurpą keliantys dalykai – dabar vyro šeimai gresia mirtinas pavojus. Jie visi susidūrė su tuo, nuo ko nėra išsigelbėjimo.


Šiame straipsnyje: kinassiaubo filmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių