Aktorė T. Paškevičiūtė: smurtaujantys vyrai turi užslėpto silpnumo

Mūsų visuomenėje smurtas prieš moteris – reiškinys, tapęs kasdienybe. Aktorė Toma Vaškevičiūtė neslepia, kad ši agresijos forma ir jai pažįstama. „Nors dažniausiai tai labai slepiama, žinau ne vieną smurto atvejį. Stebėdama tokius vyrus jaučiu, kad jie labai trokšta dėmesio, nori dominuoti, turi užslėpto silpnumo", – įžvalgomis dalinasi aktorė.

Aktorė svarsto, kad tokio smurto priežastys gali būti labai įvairios, tačiau neatmeta galimybės, jog kartais ir pačios moterys linkusios įsijausti į aukų vaidmenis. „Kad ir kokios būtų priežastys, visiems žmonėms linkiu ieškoti išeičių be smurto, mylėti ir vertinti artimus, pabandyti suprasti vieniems kitus, mokytis kalbėtis ir išklausyti. Susvetimėjimas pasidarė toks dažnas mūsų pasaulyje... Pasiilgstu tvirtesnių ryšių, atviresnių pokalbių. Gal tokie netikę dabar laikai, bet aš nenoriu su tuo susitaikyti", – atvirai mintis dėsto T. Vaškevičiūtė.

Žinoma aktorė pasakoja – žiauraus smurto aukas ginančios advokatės Sandros vaidmuo seriale „Pamiršk mane„ yra vienas tų retų atvejų, kai kuriamo personažo savybės daugeliu aspektų sutampa su pačios aktorės charakteriu. „Mano įkūnijama Sandra ryžtinga, pasitikinti savimi, atkakli. Aš taip pat turiu šių savybių. Jei imuosi kokios nors veiklos, darau tai aistringai“, – panašumus vardija Toma.

Pasirodo, baigusi mokyklą ji netgi svarstė studijuoti teisės mokslus. „Paskutinėse klasėse labai pamėgau istoriją, politologiją. Taip pat negalėdavau pakęsti neteisybės, bet kurioje situacijoje karštai gindavau tiesą. Tuomet tai atrodė pakankamas pagrindas teisės studijoms, bet istorijos mokytojas atkalbėjo – neva toks charakterio bruožas teisininkui tik trukdo. Laikui bėgant supratau, jog jis buvo teisus", – prisimena T. Paškevičiūtė.

Nors dažno požiūriu teisininko amatas yra pelningesnis ir pastovesnis, garsi aktorė pasakoja nė kiek nesigailinti dėl savo pasirinkimo. „Džiaugiuosi pasirinkusi aktorystę ir visai negalvoju apie tai, kaip būtų klostęsis gyvenimas, jei būčiau ėjusi kitu keliu. Kiekvieną asmeninę savybę galiu išnaudoti vaidmenims. Savo darbe išgryninu prasmę, asmeninį tikslą, ir kol kas esu laiminga darydama tai, ką pasirinkau", – pokalbį užbaigia aktorė T. Paškevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alina

Alina portretas
Labai geros,protingos mintys sitame straipsnyje.ACIU.Tik tas istorijos mokytojas....nesuprasciau tokio niekaip:kaip gali TEISYBE trukdyti TiESAI.?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių