Aktorė Nijolė Narmontaitė: „Negaliu gyventi be teatro“

Lietuvos teatro sąjunga tęsia pavasarį pradėtą aktorių kūrybos vakarų ciklą ir pirmadienį kviečia į susitikimą su Nijole Narmontaite.

Teatro ir televizijos žiūrovų mėgstama aktorė yra parengusi įvairiapusišką programą, kurioje skambės jos atliekami romansai, meilės dainos, ištraukos iš spektaklių („Selavy“, „Meistriškumo pamoka“ ir kt.) bei humoristiniai skečai.

Siekdama paįvairinti savo kūrybinį vakarą, N.Narmontaitė naudos videoprojekcijas, kurios padės atskleisti aktorės prisiminimus apie gyvenimą ir kūrybą. „Apskritai scena yra išsigelbėjimas, – atviravo ji. – Kartais man sako, kad mano darbo krūviai labai dideli... O kad žmonės įsivaizduotų, kiek scena suteikia energijos ir jėgų!.. Aš galvoju, kad neturiu teisės senti, scena nuvaiko man tas mintis.“

N.Narmontaitė per ilgą, nenutrūkstamą aktorės karjerą sukūrė maždaug tris dešimtis vaidmenų įvairiuose Lietuvos teatruose. Ji dirbo su tokiais režisieriais kaip Jonas Vaitkus bei Jonas Jurašas, kurie dažniausiai jai skirdavo charakteringus, fatališkos moters įvaizdžiui artimus personažus. N.Narmontaitė suvaidino pagrindinius vaidmenis spektakliuose „Kapinių klubas“ (2008 m.), „Palaukit, kieno čia gyvenimas?“(2006 m.), „Demonai“ (2005 m.), „Meistriškumo pamoka (Maria Callas)“ (2000) ir kituose. Vaidino TV serialuose „Nekviesta meilė“ (2007–2009 m.), „Emilija“ (2009 m.), „Kelias namo“ (2010 m.).  Žiūrovai taip pat ją prisimena iš kino režisierių Vidmanto Bačiulio, Raimundo Vabalo, Algimanto Puipos filmų, padėjusių jai atsiskleisti ne tik kaip aktorei, bet ir kaip asmenybei.

N.Narmonataitė studijavo aktorinį meistriškumą tuometėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje. Dirbo Šiaulių ir Kauno dramos teatruose, taip pat „Džiugenos“ teatre, iš kurio išsinešė sau labai brangų ir įsimintiną Pepės Ilgakojinės vaidmenį. Keletą metų žiūrovai galėjo aktorę išvysti ir LNK televizijoje.

Šiuo metu N.Narmontaitė yra laisvai samdoma aktorė, vaidinanti Vilniaus mažajame teatre ir Valstybiniame jaunimo teatre. Esant laisvesniam darbo grafikui, ji noriai rengia kūrybos vakarus, kuriuose jau apsilankė daugybė aktorės gerbėjų ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir mažesnių rajoninių miestelių. Kiekvienas toks renginys – tai emocingas ir nuoširdus bendravimas su aktorę mylinčiais žiūrovais.

N.Narmontaitės kūrybos vakaras „Negaliu gyventi be teatro“ rugsėjo 24 d. 18 val. vyks Lietuvos teatro sąjungos patalpose Teatro g. 8, Vilniuje. Tikra dovana vilniečiams: įėjimas į renginį laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziurovas

ziurovas portretas
narmontaite prisileidus butolino ,pasikeitus ir i save nepanasi,salta boba.

ziurovas 2

ziurovas 2 portretas
o teatras be jos?

UF

UF portretas
Reiktų terapijos kokios.Nuo priklausomybės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių