„Akistatos“ žurnalistai patys sumedžiojo Kauno pedofilą

TV3 kriminalinės publicistikos laidos „Akistata” žurnalistai imasi daryti tai, ką teisėsauga ne visada gali ar nori, - patys surengė pedofilo sulaikymo operaciją.

Praėjusį penktadienį Kaune, specialiai žurnalistų išnuomotame bute, buvo sulaikytas trisdešimtmetis kaunietis D.M. Jam pateikti įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti mažametį asmenį ir seksualiai jį prievartauti. Sulaikymo operacija buvo suderinta su Kauno apygardos prokuratūra. Įtariamojo sulaikymą įvykdė Kauno smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnai. Todėl visa žurnalistinio tyrimo metu surinkta medžiaga tapo kriminalinės policijos pradėto ikiteisminio tyrimo įrodymais. Šeštadienį po apklausos įtariamasis buvo paleistas iš areštinės, jam paskirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Tai analogų neturinti slapta pedofilo sulaikymo operacija, kurią suplanavo ir iki smulkmenų organizavo mūsų laidos žurnalistai. Slaptomis kameromis yra nufilmuota kaip vyras ateina į butą nešinas buteliu šampano ir po akimirkos įtariamąjį sulaiko ginkluoti policijos agentai“, - apie šio trečiadienio laidą pasakoja „Akistatos“ vedėjas Kristupas Krivickas.

Sulaikymo operacijai buvo pasirengta vos per vieną dieną po to, kai interneto pažinčių svetainėje mažamete mergaite prisistatę laidos žurnalistai sulaukė daugybės suaugusių vyrų kvietimų susitikti. Visi susirašinėjimai buvo fiksuojami.

„Baisiausia, kad mažametės skelbimu susidomėję vyrai bandė įsitikinti, kad ji tikrai nepilnametė. Patikėję tuo jie dar aktyviau imdavo atakuoti tariamą mergaitę ir planuoti susitikimą. Akivaizdu, kad internete pedofilai siautėja nebaudžiami. Į jų pinkles gali pakliūti bet kuris vaikas, turintis kompiuterį ir besinaudojantis internetu“, - sako K. Krivickas

Įtariamasis D.M. su mažamete mergaite apsimetusia laidos „Akistata“ kūrybinės grupės atstove kalbėjosi ir mobiliuoju telefonu.

„Labas. Tai ar seneliai jau išvažiavo? Ar jau galim susitikti?“ - klausinėjo vyriškis.

Penktadienį apie aštuntą valandą vakaro į konspiracinio buto duris paskambino įtariamasis. Bute pasislėpę jo laukė du operatyvininkai. Kultūringai atrodantis vyriškis rankose laikė butelį šampano ir net nespėjęs atsitokėti buvo sulaikytas ir išvežtas į komisariatą.

Jau šį trečiadienį 19.10 val. laidoje „Akistata“ bus parodytas specialus projektas „Pedofilo medžioklė“. TV3 žiūrovai savo akimis galės pamatyti ir išgirsti visą per šį slaptą tyrimą surinktą medžiagą: susirašinėjimą internetu, pokalbius telefonu, slaptų kamerų užfiksuotus vaizdus ir sulaikymo operaciją.  


Šiame straipsnyje: Akistatapedofilaspedofilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių