„Akistatoje“ - D. Kedžio skandale užmirštos mergaitės istorija

Šį trečiadenį TV3 laida „Akistata“ tęs Drąsiaus Kedžio istoriją. Laida, į kurią dar prieš kraupų skandalą kreipėsi pats D. Kedys, domėsis šioje istorijoje pamiršta antrąja mergaite. 

Už dviejų žmonių  nužudymą įtariamo ir ieškomo Drąsiaus Kedžio istorija dar labiau klampina teisėsaugos pareigūnus, pedofilijos tinklas plečiasi. „Akistatos“ žurnalistai išsiaiškino, jog name, kuriame gyveno nužudytasis teisėjas Jonas Furmanavičius, gyvena  ir vienos Kauno bažnyčios kunigas, kuriam kadaise jau buvo pareikšti kaltinimai dėl pedofilijos.

Sensacijos nesibaigia - „Akistatos“ žurnalistai ieškojo atsakymų, kodėl iki šiol kraupioje vaikų išnaudojimo istorijoje minima tik viena Drąsiaus Kedžio duktė. O kur kita mergaitė, jos vyresnė pusseserė, kurios motiną, kaip įtariama, nužudė Kedys? 

Dešimtmetės mergaitės likimas buvo visai užmirštas, nes pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į mažąją D. Kedžio dukterį. Jos pusseserė, kaip išsiaiškino „Akistata“, iki šiol gyvena su močiute ir daug kartų už vagystes teistu tėvu. Laidos kūrybinė grupė lankėsi ir mergaitės mokykloje, ten kalbinti mokytojai tikino, kad jiems auklėtinė niekada nesiskundė dėl galimo išnaudojimo. Trečią klasę lankanti mergaitė turi akivaizdžių psichinių ir sveikatos problemų. Ji, kaip teigia laidos kūrėjai, lankėsi pas mokyklos psichologę, tačiau ši neatskleidžia, ar mažametė pasakojo apie tvirkinimus.

Per patį skandalo įkarštį niekas nepagalvojo apie antrąją galimą nukentėjusiąją. Jos jaunesnė pusseserė, D. Kedžio dukra, iš karto buvo išvežta į vaikų rūpybos tarnybas, o jos pusseserė palikta su artimaisiais. Kokius išgyvenimus turėjo patirti mergaitė, radusi nužudytą mamą, tuomet niekas nesusimąstė. Drąsiaus Kedžio dukrai buvo atliktos net kelios ekspertizės, ji buvo ne kartą apklausta, o antrajai istorijoje minimai mažametei iki šiol nebuvo atlikta jokia ekspertizė.

Visi atsakymai ir dviprasmiški  faktai - spalio 21 dieną, 19.40 val. laidoje „Akistata“ per TV3.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių