„Aida“ svečiuosis didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Besibaigiantį teatro sezoną, kurį vainikavo net trys Auksiniai scenos kryžiai, Kauno valstybinis muzikinis teatras palydi gastrolėmis. Garsųjį ypatingo žiūrovų dėmesio sulaukusį Eltono Johno ir Timo Rice'o miuziklą „Aida“ kauniečiai parodys ir Vilniaus publikai.

Sostinės melomanai juo galės pasidžiaugti gegužės 24 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Daugiau nei 18 šalių scenas užkariavęs serų E.Johno ir T.Rise'o miuziklas „Aida“ Baltijos šalyse pirmą kartą pastatytas Kauno valstybinio muzikinio teatro scenoje. Jo premjera 2011 m. kovo 25 d. sutapo su kerinčių baladžių karaliaus E.Johno gimtadieniu.

Bilietai į miuziklo premjerinius spektaklius buvo išpirkti akimirksniu, tai liudija, kad žiūrovai žino, ką renkasi, nes būtent E.Johno muzika ir lemia miuziklo „Aida“ populiarumą daugelyje užsienio teatrų. Įvairius muzikos fragmentus kaip atskirus muzikinius numerius įvairiuose didžiausiuose pasaulio šou dažnai atlieka populiariausios žvaigždės – pats E.Johnas, Tina Turner, Beyoncé Knowles, Christina Aquilera, Janet Jackson ir kt. Jie jau skamba ir Lietuvos dainininkų repertuare.

Miuziklą pastatė režisierius Vytenis Pauliukaitis, dirigentas – Jonas Janulevičius, scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė dailininkai Adomas Jacovskis ir Aleksandra Jacovskytė, choreografiją – Arikas Krupas.

Lietuviškajai miuziklo premjerai suburta gera atlikėjų komanda. Aukštos vokalo meistrystės reikalaujančią pagrindinės herojės Aidos partiją miuzikle dainuoja Ieva Vaznelytė ir Viktorija Streiča, jas teatro žiūrovai pamėgo dar teatre rodytame miuzikle „Kabaretas“.

Abi Aidos gerokai skiriasi tiek aktorine vaidmens linija, tiek muzikinės partijos pateikimu. Įdomu pamatyti ir skirtingus Radameso vaidmens interpretatorius – be puikiai Lietuvos publikai žinomo operos solisto Mindaugo Zimkaus, miuzikle dainuoja ir svečias, gerai pažįstamas roko dainininkas Jeronimas Milius, jis buvo pakviestas atsižvelgus į reikalavimus, keliamus vokalinei partijai atlikti. Beje, tai buvo pirmas dainininko susidūrimas su profesionalaus teatro scena.

Nuo pat premjeros Egipto faraono dukters princesės Amneris partiją dainuoja „Fortūnos“ prizo laureatė ir Auksinio scenos kryžiaus nominantė Kristina Siurbytė. Jos partnere tapo 2011 m. „Eurovizijos“ finalininkė, nuostabi džiazo, prancūziškųjų šansonų dainininkė, įvairių festivalių ir daugelio TV projektų dalyvė Evelina Sašenko.

Miuziklas „Aida“ pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija, kaip ir G.Verdi opera „Aida“, – apie amžiną, laikui nepaklūstantį vergijon paimtos Nubijos princesės ir Egipto kareivio ryšį. Įsiplieskus meilei jaunuoliai iš tarpusavio karuose paskendusių kraštų priversti stoti akistaton su mirtimi arba išsiskirti amžiams.

Režisierius V.Pauliukaitis sako, kad spektaklis gvildena amžinus egzistencijos klausimus. Herojai ekstremalių įvykių sūkuryje stengiasi atrasti tą vienintelį ir teisingą atsakymą. O spektaklio dirigentas J.Janulevičius papildo, kad pasaulinę šio miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti eltoniškų baladžių estetika. Dirigentas įsitikinęs, kad lyrika, rokas, regis, teatre dar neskambėję instrumentai ir XXI a. muzikos koloritas nepaliks abejingo nė vieno žiūrovo.

Vilniaus gastrolių spektaklyje dainuos I.Vaznelytė, J.Milius, Kristina Siurbytė, Gediminas Maciulevičius, Kęstutis Alčauskis ir kiti, dalyv



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazu

grazu portretas
Nuokada Lietuvos artistai pradejo demonstruoti taturuotes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių