A.Hitleris – didžiausias turistų magnetas

„A. Hitleris ir vokiečiai“ – tokia paroda Berlyno istorijos muziejuje jau sulaukė daugiau nei 10 000 lankytojų nuo jos atidarymo penktadienį.

Joje galima pamatyti, kokią visuomenę kūrė fiureris, praneša reuters.com.

Rudolfas Traboldas, muziejaus atstovas spaudai, sakė, kad pirmąją dieną parodą aplankė 4000 žmonių.

Muziejaus lankytojai teigė laukę beveik valandą, kad patektų į vidų.

73-ejų metų indas Ravi Nairas, apsilankęs muziejuje, sakė: „Aš stovėjau eilėje valandą, tačiau tikrai buvo verta. Paroda turėtų padėti demokratinėms šalims suprasti, kad jų balsas rinkimuose labai daug lemia“.

R. Traboldas teigė, kad paroda „A. Hitleris ir vokiečiai“ tokia populiari todėl, kad „tai pirmoji paroda, paaiškinanti, kaip žmogus, 30 metų gyvenęs visuomenės dugne, miegojęs Vienos nakvynės namuose, galėjo tapti legendiniu Vokietijos vadovu“.

„Mus visus A. Hitleris vienaip ar kitaip paveikė. Todėl ši paroda visiems svarbi, ji padeda tiek vokiečiams, tiek ir užsieniečiams susitaikyti su praeitimi“, – mano R. Traboldas.

Inge Lonning, turistė iš Norvegijos, sakė: „Aš manau, kad paroda labai įspūdinga. Norėjau ją pamatyti, nes išgyvenau vokiečių okupaciją, kai buvau dar maža. Taigi, man tai ne vien istorija.“

Tačiau buvo ir skeptiškai nusiteikusiųjų, kurie sakė, jog nieko naujo parodoje nebuvo galima sužinoti.

„Tiek daug buvo prirašyta ir tirta apie šį periodą, informacijos, kurią visi žinome, daugybė. Maniau, kad čia sužinosiu kažką daugiau, bet nesužinojau“, – sakė 28-erių kanadietis Julienas Cayer.

Vokiečių spaudoje buvo susirūpinta, kad paroda gali tapti magnetu neonacistams A. Hitlerio šalininkams, tačiau R. Traboldas sakė, kad nors ir buvo keletas dešiniųjų ekstremistų lankytojų, jie nesukėlė jokių problemų.


Šiame straipsnyje: Hitleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių