A.Gelūnas: knygų mugę norima paversti nuolat veikiančia organizacija

Vilniaus knygų mugę svarstoma paversti nuolat veikiančia organizacija, sako kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Ministras sako apie tai trečiadienį kalbėjęs susitikime su prezidente Dalia Grybauskaite. Susitikime dalyvavo ir kitų kultūros institucijų atstovai, kūrėjai.

„Su prezidente buvo kalbama, kaip šitą kuriančių žmonių būrį dar geriau paremti, kad jie geriau jaustųsi, kad Lietuvos literatūra būtų pristatoma pasauliui kur kas didesniu mastu negu šiandien. Buvo kalbama apie Nacionalinę lietuvių literatūros programą - sukūrimą atskiros programos, kur būtų ir mugė kaip nuolatinis darinys, nes dabar mugės rengėjai yra tokie, sakykime, laisvi visuomenininkai, kurie susiburia tos mugės kūrimui, o tarptautinių kitų mugių kaip Gioteburgo, Jeruzalės, Frankfurto pavyzdys rodo, kad tai yra sistemiškai visus metus dirbančios organizacijos“, - žurnalistams po susitikimo su prezidente sakė A.Gelūnas.

Tam pritaria ir Rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas.

„Ji galėtų atlikti daug didesnę funkciją nei vien tik mugė, galėtų būti lietuvių literatūros sklaidos po visą pasaulį institutas. Galėtų atlikti daug daugiau funkcijų, jei taptų nuolatos veikiančia institucija“, - žurnalistams sakė jis.

Vilniaus knygų mugė, kuri šiemet vyks kartu su Baltijos knygų muge, keliaujančia per Baltijos šalių sostines, prasidės ketvirtadienį. Prezidentė yra šio renginio globėja.


Šiame straipsnyje: kultūraknygų mugėliteratūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Arūnas matyt turėjo omeny ,,nuolat veikiančią pinigų plovykla"...nes juk yra nuolat veikiantys knygynai knygoms pirkti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių