Afganistane tarnaujančius Lietuvos karius pasiekė Jurgos vaizdo laiškas

Šią savaitę Afganistane viešėjusi Lietuvos delegacija Goro provincijoje tarnaujantiems Lietuvos kariams atvežė kompaktinę vaizdo plokštelę su įrašytais dainininkės ir muzikos kūrėjos Jurgos palinkėjimais Lietuvos kariams.

Įrašą, kuriam Jurga nusifilmavo kartu su savo sūnumi, kariai žiūrėjo susibūrę Goro provincijos atkūrimo grupės stovyklos ramovėje. Taip pat buvo parodytas Jurgos dainos „Seniai toli“ vaizdo klipas, kuriame perteikiami Lietuvos istorijos įvykiai, lietuvių kovų ir karių simboliai.

Po vaizdo linkėjimų peržiūros Afganistane tarnaujantys kariai dalijosi šiltais įspūdžiais. Grandinis Agnius Obadauskas sakė, kad dėmesys ir kariams skirti Jurgos asmeniniai palinkėjimai yra svarbi žinia apie tai, kad karių darbas Afganistane yra reikalingas ir vertinamas Lietuvoje. „Kariams, misijoje kasdien rizikuojantiems savo gyvybe, tai yra svarbiausias dalykas, kuris motyvuoja ir padeda išgyventi sunkumus, nepaisyti rizikos, grįžti namo“, – sakė karys.

„Jurgos su sūneliu sveikinimas buvo labai gražus, šiltas, nuoširdus. Jautėsi, kad dainininkė pati buvo Afganistane, nes žinojo ką kariams palinkėti. Ji sugebėjo paprastai ir gražiai apibūdinti patriotizmą, jo reikšmę Lietuvai, perdavė pasiilgtus, nuoširdžius žodžius. Labai malonu, kai tokie sveikinimai skiriami provincijos atkūrimo grupės kariams. Jurgos skirtas dėmesys rodo, kad kažkuria dalele ji yra tapusi viena iš mūsų. Ypač malonu, kai sveikinimus perduoda moteris“, – pabrėžė Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės vienuoliktosios karių pamainos sistemų administratorius Maksimas Medvedevas, pridėdamas, kad jam labai norėtųsi pamatyti atlikėją ir pačiame Afganistane.

Jurga Afganistane lankėsi lygiai prieš trejus metus, 2007 metų spalį, ir Lietuvos globojamoje Goro provincijoje kartu su Almos Adamkienės fondu įgyvendino labdaros projektą „Nelik abejingas“.

Afganistane Jurga aplankė Goro provincijoje tarnaujančius karius, buvo surengusi jiems koncertą, atvežė labdaros siuntą Afganistano gyventojams, surengė pasirodymą mergaičių mokykloje. Kelionės metu buvo nufilmuotas vaizdo klipas dainai „Smėlio žmonės“. 2008 metais šis klipas buvo rodomas ir per Vilniuje vykusį NATO gynybos ministrų susitikimą, kuriame buvo svarstomi paramos Afganistanui klausimai.

Šiuo metu Afganistano Goro provincijoje tarnauja apie 150 Lietuvos karių, dauguma kurių yra iš Tauragės rajone dislokuoto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono. Dauguma šios pamainos karių yra tarnavę Balkanuose, Irake, Afganistane. Kartu su Lietuvos kariais ir civiliais Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos ir Ukrainos atstovai.


Šiame straipsnyje: Jurga Šeduikytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių