„Aerosmith“ dėl saugumo sumetimų atšaukė koncertą Indonezijoje

JAV roko grupė „Aerosmith“ atšaukė koncertą Indonezijoje, kurios pareigūnai paskelbė, kad sužlugdė sąmokslą susprogdinti bombą prie Mianmaro ambasados.

Koncerto organizatoriai „Ismaya Live“ atšaukimo priežastimi nurodė saugumo sumetimus, tačiau neaišku, ar tai yra tiesiogiai susiję su įtariamu sąmokslu prieš ambasadą.

Amerikiečiai rokeriai Indonezijos sostinėje Džakartoje turėjo koncertuoti ateinantį šeštadienį; buvo parduoti beveik visi 15 tūkst. bilietų, sakė organizatorių atstovas Helmi Sugara.

Pranešime apie atšaukiamą koncertą pateikiamas ir grupės atsiprašymas, sakoma, kad ji viliasi kada nors vis tiek pasirodyti gerbėjams Indonezijoje. Kol kas nebuvo jokios informacijos, kad jie galėtų perkelti koncertą į kurią nors kitą dieną.

Indonezijos policija penktadienį pranešė, kad areštavo du įtariamus kovotojus ir konfiskavo bombas, kurias, kaip teigiama, įtariamieji ketino panaudoti prieš Mianmaro ambasadą Džakartoje, protestuodami prieš tos šalies elgesį su savo gyventojais musulmonais.

„Aerosmith“ balandžio mėnesį pradėjo gastroles Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, surengė apskritai pirmąjį savo koncertą Naujojoje Zelandijoje ir kelis šou Australijoje. Trečiadienį grupė turi koncertuoti Filipinuose.

Vakarų muzikos atlikėjai yra populiarūs Indonezijoje, bet griežtosios islamo linijos šalininkai anksčiau yra privertę padaryti pakeitimų jų programose ar išvis atšaukti pasirodymus.

Popmuzikos superžvaigždė Lady Gaga pernai atšaukė pasirodymą, kuris turėjo būti didžiausias jos gastrolių „Born This Way Ball“ koncertas Azijoje. Griežtosios linijos šalininkai grasino smurtu, jeigu tas koncertas būtų buvęs surengtas, nes mano, kad ši atlikėja daro blogą įtaką.

Jennifer Lopez, kuri drauge su „Aerosmith“ lyderiu Stevenu Tyleriu du sezonus teisėjavo „American Idol“, lapkričio pabaigoje savo koncertui Indonezijoje pakoregavo kostiumus ir šokio judesius.


Šiame straipsnyje: AerosmithkoncertasIndonezija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių