Adele vėl triumfuoja, šįkart – „Brit Awards“ ceremonijoje

Praėjus tik kiek daugiau nei savaitei po įspūdingų „Grammy“ pergalių, britų soulo deivė Adele antradienį triumfavo ir gimtajame Londone per kasmetinę apdovanojimų „Brit Awards“ įteikimo ceremoniją.

23 metų dainininkė po šešių Los Andžele gautų „Grammy“ Londone atsiėmė du apdovanojimus, tarp jų - prestižinį britų metų albumo apdovanojimą, ir tokiu būdu įtvirtino savo pozicijas tarp didžiausios sėkmės sulaukusių britų popmuzikos eksporto „prekių“ per daugelį pastarųjų metų.

Adele, kurios karjerai grėsmę pernai kėlė gerklės liga, už savo albumą „21“, kuris buvo pakilęs į pirmąsias britų ir amerikiečių populiariausių albumų sąrašų vienas, gavo geriausios metų solistės ir geriausio metų albumo „Brit Awards“.

Atsiimdama apdovanojimą už geriausią albumą, ji pasakė: „Dėl nieko negalėčiau didžiuotis labiau, nei grįžimas namo su šešiais “Grammy„ ... ir britų metų albumo (apdovanojimo) laimėjimas. Aš taip didžiuojuosi, kad esu britė ir mojuoju šia vėliava“.

Dainininkė taip pat padėkojo savo įrašų kompanijai, leidusiai būti tokia artiste, kokia ji visuomet norėjusi būti, ir savo gerbėjams.

Tačiau jos pasaulinis hitas „Rolling at the Deep“ geriausio singlo kategorijoje pralaimėjo britų vaikinų grupės „One Direction“ dainai „What Makes You Beautiful“.

Savo hitą londonietė Adele sudainavo sausakimšoje „02 Arena“ salėje ir tai buvo tik antrasis jos pasirodymas po gerklės operacijos.

Gerbėjai po „Grammy“ ceremonijos buvo šokiruoti jos interviu, kuriame ji pareiškė, jog pasiima penkerių metų pertrauką, kad galėtų „mylėti ir būti laiminga“, tačiau vėliau dainininkė iš to tik pasijuokė.

Netrukus po to interviu savo asmeniniame tinklaraštyje ji parašė: „Jau turėjau kelias laisvas dienas, o tada čia, namuose, vyksta “Brit Awards„, o tada lekiu tiesiai į studiją ... 5 metai? Greičiau jau 5 dienos!“

„Brit Awards“ vakaras buvo sėkmingas ir folkmuzikoje įkvėpimo ieškančiam dainininkui ir dainų kūrėjui Edui Sheeranui, kuris buvo apdovanotas kaip geriausias britų atlikėjas vyras ir geriausias britų debiutantas, taip pat - „Coldplay“, kuri rekordinį trečią kartą buvo paskelbta geriausia britų grupe.

JAV dainininkas Bruno Marsas tapo geriausiu tarptautiniu atlikėju vyru, o jo tėvynainiai „Foo Fighters“ buvo paskelbti geriausia tarptautine grupe.

Superžvaigždė iš Barbadoso Rihanna, kuri buvo apdovanota geriausios tarptautinės atlikėjos statulėle, per ceremoniją dar ir dainavo. Tarp kitų atlikėjų buvo buvęs „Oasis“ dainų kūrėjas Noelis Gallagheris ir „Coldplay“.

Ceremoniją užbaigė veteranų ketvertukas „Blur“ - 10-ojo dešimtmečio klasika laikomomis dainomis „Girls and Boys“, „Song 2“ ir „Parklife“.


Šiame straipsnyje: AdeleBrit Awards

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių