„Abipus sienos“: už ką D.Kedys iš sesers teisėjos gavo 300 000?

Ką išgyvena persekiojami ir medžiojami žmonės, visa savo esybe įrodinėjantys, kad Andrius Ūsas - nė pirštu neprisilietęs prie mažametės.

Įrodinėjanys, kad o prokurorų jam pareikšti kaltinimai - duoklė politikieriams ir triukšmadariams, tačiau ne teisingumui? Tai, kad šįkart, nuvykę filmuoti į Kauno rajoną, "Abipus sienos" žurnalistai tapo šokiruojančio įvykio liudininkais - atsitiktinumas, kokių šioje istorijoje ne tiek ir daug.

"Andriaus - tvirtas charakteris. Jis nesitaiksto su neteisybe. Dėl to ir kenčia. Ir aš šiuo atveju sūnų palaikysiu ir ateityje, jei gyvas būsiu", -  tuomet filmavimo metu mums sakė Aleksandras Ūsas.

Viešai žeriami neįtikėtini kaltinimai paliko gilius randus tiek Andriaus Ūso, tiek ir jo tėvų Aldonos ir Aleksandro šeimos gyvenime. Tėvas, kažkada sudaręs galimybes Andriui užsiimti verslu, ragino jį ir šiuo sudėtingu laikotarpiu nesižeminti prieš niekadėjus. Nors aplinkiniai matė - paties tėvo sveikata nėra geležinė.

Žinia, kurią laidos grupė gavo praėjus vos pusvalandžiui po Aleksandro filmavimo buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Jis sukniubo šalia savo darbovietės, glausdamas ranką prie širdies. Negalėdamas susitaikyti su mintimi, kad palūžo, kai Andriui jo parama labiausiai reikalinga.

"Už viską jie atsakys. Ir prieš Dievą, ir prieš įstatymus", - tai Andriaus Ūso žodžiai, kuriuos jis ištarė lėkdamas paskui greitosios pagalbos automobilį. Širdgėla vyrą užvaldė supratus, kad beprotybė ir jo šeimos persekiojimas tęsiasi.

Kiek dar jiems reikalinga aukų, kraujo ir ašarų? Už ką prieš spalio 5-osios įvykius Kaune teisėja Neringa Venckienė broliui patikėjo net 300 000 litų? Kodėl ieškomas bėglys važinėjo savo sesers vardu registruotu lizinguojamu automobiliu "Mercedes", kurio valstybinis numeris su trimis devynetais nepadarytų Kaune gėdos nė patiems "daktarams"? Kodėl ji rašė skundus už Drąsių Kedį, ir net pati tuos raštus išsiuntė nužudymo dieną? Pagaliau kur ir su kuo pirmosiomis įtariamojo bėglio paieškų dienomis laiką leido Nerša vadinamos moters vyras Aidas?..

Bylos paslaptys ir šokiruojanti realybė - trečiadienį 19.40  publicistikos laidoje "Abipus sienos", tik per LNK.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių