„Abipus sienos“ tyrimas: kokios pavardės įrašytos žinomo pedofilo užrašuose?

Jį vadino Lionia, "dėde" su pilnom kišenėm pinigų. Laikė keistuoliu, pasiryžusiu ištiesti pagalbos ranką kiekvienam sutiktam ir prakalbintam, turinčiam namus ar valkataujančiam lyg benamiui šuniui.

Eiti į "geradario" namus berniukams buvo smalsu. Nekėlė jiems įtarimų ir nepažįstamojo pažadai tinkamai pasirūpinti jaunaisiais draugais. Daugelis iš jų augę asocialiose šeimose ar vaikų globos namuose jiems demonstruojamą suaugusio vyro draugiškumą suprato savaip.

Pamatęs Leonido Gotlibo kolekciją, kurią jis kaupė ištisą dešimtmetį, teisėjas V.Antanėlis neteko amo. Kas jis - žmogus, išrenginėjantis vaikus, siūlantis jiems vienas kitą glamonėti, bučiuoti ir santykiauti? Kas jis - iškrypėlis fotografas ar tarptautinio masto nusikaltėlis, pasiryžęs tinkamą "prekę" pristatyti kad ir į pasaulio kraštą?

"Mano darytos nuogų berniukų nuotraukos vertos šimtų tūkstančių", - sako L.Gotlibas. Žmogus, jau septynis kartus sėdėjęs už grotų, plačiai žinomas tiek mūsų šalies, tiek ir kaimyninių valstybių pedofilų pasaulyje. Žmogus, kurio užrašus su įvairiomis pavardėmis, adresais ar telefonų numeriais šiandien akylai tyrinėja teisėsaugininkai, siekiantys išsiaiškinti tokio pobūdžio nusikaltimų Lietuvoje mastą.

L.Gotlibas turi kuo didžiuotis, - ne tik savąja kolekcija, sugebėjimu kassyk anksčiau laiko ištrūkti iš įkalinimo įstaigų, bet ir ryšiais bei pažintimis. Jo bylas tyrusieji pareigūnai prisimins, kad vienos kratos jo namuose metu buvo paimta ne tik nuotraukos, bet ir užrašų knygelės.

Pedofilo užrašai - trečiadienį 19.40 publicistikos laidoje "Abipus sienos".  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių