„Abipus sienos“ tyrimas: D.Kedžio pėdsakai veda į Londoną?

Su kuo iš karto po žmogžudystės Kaune išlėkusi į Londoną bendravo Neringa Venckienė? Kokius reikalus aptarinėjo? "Abipus sienos" žurnalistai toliau aiškinasi, ką nuo visuomenės slepia Drąsiaus Kedžio aplinka.

Spaudai papasakojusi istoriją, kad ji su šeima atvykusi į Londoną pasisvečiuoti pas savo buvusią bendraklasę, norėdama pati pailsėti ir vaikams suteikti pramogą, moteris elgėsi savimi pasitikinčiai.

D.Kedžio mergaitės mama Laimutė Stankūnaitė apie tai, kad jos dukrelė išvežta užsienin, sužinojo taip pat iš laikraščių. Niekas jai nepranešė, nei kada mergaitė grįš, nei kur gyvens. Todėl giliai nustebo išgirdusi, kad žmogžudystės bylos tyrėjai jau nuo pat pradžių įtarė, kad su bėgliu ryšys palaikomas iš Londono.

Dar daugiau įtarimų pasėjo viešai išplatinti pranešimai, kad šioje šalyje įsikūrusi ir D.Kedžio keturiasdešimtmetė draugė Sigrita. Moteris, likus porai savaičių iki šalį sukrėtusių įvykių pardavusi savo dviejų kambarių butą Kaune, uždariusi kavinę šio miesto "Urmo" bazėje ir išbildėjusi į svetimą miestą.

Britų pareigūnai jau ne sykį apsilankė Londono Haunzlo rajone, Sigritos kaimynams rodydami D.Kedžio nuotraukas ir prašydami suteikti žinių apie 182 centimetrų ūgio, atletiško kūno sudėjimo vyro iš Lietuvos buvimo vietą.

"Kai žmogus atsiduria ant bedugnės krašto, jis gali imtis bet kokių veiksmų. Todėl aš labai baiminuosi, kad Venckų namuose auganti mano dukrelė iš keršto nebūtų nužudyta", - iš karto po Vilniaus apygardos prokuratūros išplatinto pranešimo apie baigiamą ikiteisminį tyrimą vadinamojoje pedofilijos byloje "Abipus sienos" žurnalistams pareiškė L.Stankūnaitė.

Pripažinus, kad L.Stankūnaitė jokiems pedofilams nepardavinėjo mergaitės, o buvo tyčia apkalbėta, jokių kliūčių susigrąžinti iš jos atimtą vaiką nebelieka. Motina tikisi, kad su dukrele ji galės gyventi jau pačiu artimiausiu metu, kol teisėsaugininkai dar nepateikė kaltinimų žmogžudystėmis įtariamo garliaviškio giminaičiams.

Laida "Abipus sienos" - trečiadienį 19.40 val. per LNK.

 


Šiame straipsnyje: Abipus sienosAkistata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių