54-oji Venecijos bienalė „ILLUMInations“: sena ir nauja

Penktadienį Palangos „Ramybės“ galerija pradeda tęstinį projektą „Kūrybinės dirbtuvės“ ir kviečia į pirmąjį susitikimą su menininke.

Savo įspūdžiais iš 54-osios Venecijos bienalės „ILLUMInations“ dalysis Klaipėdos krašto dailininkė, dailės mokytoja-ekspertė Reda Rimkutė-Ščerbakovienė.

Jos paskaita „54-oji Venecijos bienalė: sena ir nauja“ ir diskusija vyks viloje „Ramybė“ (Vytauto g. 35) 17 val. Įėjimas – nemokamas.

R.Rimkutė-Ščerbakovienė – aktyviai kurianti ir parodose dalyvaujanti menininkė. Be praktinės veiklos, jai nemažiau aktuali yra ir meno teorija. R.Rimkutė-Ščerbakovienė nuo pat savo veiklos pradžios domisi meno istorija ir šiuolaikinio meno procesais. Todėl pedagoginė veikla, kurią menininkė nuosekliai tęsia jau daugelį metų, yra neatsiejama jos gyvenimo dalis.

„Neprisimenu laiko, kad nebūčiau piešusi ar domėjusis daile. Aš tai vertinu kaip galimybę kalbėti apie tai, ką gražaus ir vertingo mums paliko praeities kūrėjai, ką teigia šiuolaikinė dailė, architektūra ir menas apskritai“, – sakė dailininkė.

Įvadinės paskaitos ir diskusijos į „Ramybės galerijos“ „Kūrybinių dirbtuvių“ ciklą metu R.Rimkutė-Ščerbakovienė pasidalys mintimis apie 54-ąją Venecijos bienalę „ILLUMInations“. Būtent šiame mieste ir šiame renginyje, anot jos, senosios Europos kultūros tradicijos susitinka su  šiuolaikinėmis vaizduojamojo meno formomis.

Renginio metu taip pat bus pristatytas teorinių paskaitų ir praktinių užsiėmimų ciklas „Kūrybinės dirbtuvės“, kurį „Ramybės“ galerija Palangos gyventojams ir kurorto svečiams pasiūlys jau šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių