Žiaurus elgesys su gyvūnais nesiliauja: pakorė šunį, nes šis garsiai lojo

  • Teksto dydis:

Lietuvoje ir toliau nesiliauja žiauraus elgesio atvejai su augintiniais – praėjusią savaitę vidury baltos dienos ant tvoros pakartas trejų metų šunelis. Nusikaltimą užfiksavę medžiotojai pasakojo, kad Altaronių miestelyje gyvenantis Janas teigė, kad šunelis labai lojo, todėl jis norėjo jį nutildyti.

„Yra nuotrauka, kur šuo pakartas ant medžio. Aš jam sakau, kaip čia suprasti jūsų šituos veiksmus? Jis teisinosi, kad nieko nežino. Sakė, kad šuo garsiai lojo, o paskui jis tik nuėmė nuo medžio ir paguldė ant žemės. Tada suvažiavome mes, medžiotojai“, – 19 val. 30 min. šį ketvirtadienio vakarą laidoje KK2 per LNK pasakos nusikaltimą užfiksavęs medžiotojas.

Medžiotojai kreipėsi į policiją bei televizijos laidos „Gyvūnų policija“ komandą. Į įvykio vietą atvykusiems žurnalistams pavyko pakalbinti šiurpiu nusikaltimu kaltinamą Janą, tačiau vyras neigė nusikaltęs bei teisinosi, kad buvo laidotuvėse.

„Aš laidotuvėse buvau. Grįžau ir žiūriu – kabo. O kas padarė, nežinau“, – laidoje kalbės Janas.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kai atvažiavus medžiotojams vyras bando paslėpti šunelio palaikus, tačiau Janas ir toliau viską neigė: „Gal lapė nutempė“.

Vėliau pas Janą buvo rasti įrodymai – ta pati virvė, kuria buvo įvykdytas nusikaltimas, o apklausos metu vyras policijoje prisipažino, kad pakorė šunelį Šariką. Paaiškėjo ir daugiau makabriškų detalių – kadangi Janui sunku vaikščioti, šunelį pakorė prie pat namų durų, ant tvoros.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUILO fabrikas

MUILO fabrikas portretas
buvo kaune didziulis!!!!cia kas diena SUNGAUDZIAI ir privatus asmenys pristatydavo tukstancius sunu,kaciu....is kuriu kaulu virdavo GERA-ukiska muila,O IS KAILIU kiti fabrikai siudavo....ir VISI buvo patenkinti!!!

nemedžiotojas

nemedžiotojas portretas
tas, kuris šaudo, puola tą, kuris karia..... Kaip lietuviška ....

...

... portretas
Gal taip ir su seiMunais reikia? :s
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių