Žiaurios gaujos vadeiva L.Lapinskas veržiasi į laisvę

Už žiaurius nusikaltimus nuteistas vilnietis Laimonas Lapinskas siekia, kad į teismą patektų Lukiškių kalėjimo administracijos teikimas dėl lygtinio jo paleidimo iš įkalinimo įstaigos. Kalėjimas tai daryti atsisako.

Vienos žiauriausių pastarojo metu Vilniuje veikusios gaujos vadeiva L.Lapinskas 2008-ųjų birželį buvo nuteistas kalėti 20 metų. Prokuratūra jį siūlė įkalinti iki gyvos galvos, tačiau teismas manė, kad gauja veikė ne ilgą laiką, nepadarė tokių veikų, už ką jos nariams būtų galima taikyti įkalinimą iki gyvos galvos.

Nuosprendžiu nustatyta, kad L.Lapinskas pirmuosius dešimt metų turi praleisti kalėjime o likusius – pataisos namuose.

Pernai lapkritį Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracija atsisakė teikti teismui teikimą dėl L.Lapinsko lygtinio paleidimo. Šį atsisakymą nuteistasis apskundė Kalėjimų departamentui. Tačiau ir jis konstatavo, kad kalėjimo atsisakymas buvo teisėtas.

Kalėjimų departamentas sako, kad L.Lapinsko statusas - nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme, dalį jos turi atlikti kalėjime - rodo jo didesnį pavojingumą visuomenei. Jis atkreipė dėmesį, kad nuteistasis bausmę atlieka bene griežčiausiomis sąlygomis, o asmenys laikomi kalėjime į lygtinį paleidimą galėtų pretenduoti atlikę ne mažiau kaip tris ketvirtadalius bausmės.

L.Lapinskas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, teigdamas, kad Lukiškių tardymo izoliatoriaus direktorius, atsisakydamas atlikti jo kompetencijai priskirtus veikmus - teikti teismui, kad šis svarstytų dėl jo lygtinio paleidimo, pažeidė įstatymus. Nuteistasis mano, kad atitinka visus reikalavimus būti paleistas anksčiau laiko.

Jis prašė teismo, kad įpareigotų įkalinimo įstaigą iš naujo spręsti dėl teikimo apylinkės teismui.

Teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS sakė, kad trečiadienį teismas nusprendė L.Lapinsko bylą perduoti bendrosios kompetencijos - tai yra Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui.

Baudžiamosios bylos duomenimis, L.Lapinsko gaujos nariai 2003 metų sausio 20 dieną miške prie kelio Vilnius-Ukmergė nužudė Vilių Bogačenką, 2004 metų birželio 26 dieną miške šalia kelio Dūkštas-Kernavė Širvintų rajone susidorojo su Aleksejumi Naruševičiumi. Nužudytieji buvo užkasti.

L.Lapinsko grupuotė užsiėmė ne tik turto prievartavimu bei savavaldžiavimu, bet išsinuomotuose butuose bei garažuose laikė bei platino didelius kiekius narkotinių medžiagų - heroiną, kanapių dervą, psichotropinę medžiagą metamfetaminą. Grupuotė taip pat neteisėtai įgijo ir laikė įvairaus kalibro šautuvus, pistoletus bei sprogstamąsias medžiagas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
kaip dar galima rasyt tokius staripsnius kad zmogzudys nori svelnesnes bausmes o veliau iseit ilaisve,Jis gavo per mazai ji reikejo iki gyvos galvos ,nez zmogzudziui tarp zmoniu ne vieta! Jis zude ,plesikavo todel jo vieta uz grotu!!

Aš portretas
Ne i laisve o i gaidyna toki

Jomajo

Jomajo portretas
Kas cia vyksta? Kodel tokius baisius zmogzudzius norima paleisti? Kad vele ka nors nudobtu?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių