Žiauriai vaikiną sumušę vyrai teismo malonės nesulaukė

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė Laimono Kirnos (gim. 1986 m.), Rimo Krivicko (gim. 1980 m.) ir Renaldo Taločkos (gim. 1972 m.) apeliacinius skundus dėl Šiaulių apygardos teismo 2011 m. lapkričio 15 d. nuosprendžio, kuriuo jie buvo nuteisti už žiaurų jaunuolio sumušimą, pasibaigusį trejų metų trukmės koma, o vėliau – mirtimi.

 

Laimonas Kirna kalės 10 metų, Rimas Krivickas – 15 metų (jam skirta 11 metų bausmė už šį nužudymą  buvo subendrinta su anksčiau skirta bausme), o Renaldas Taločka nelaisvėje praleis 11 metų, pranešė teismas.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegijos nuomone, pirmosios instancijos teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas. Teismas konstatavo, kad visų nuteistųjų kaltė visiškai įrodyta, o bausmės jiems paskirtos teisingai, švelninti jas arba vaikinus išteisinti nėra pagrindo.

Incidentas įvyko 2007 m. balandžio pabaigoje vidury dienos. Šiauliuose, pėsčiųjų take trys vyrai automobiliu pasivijo bėgantį nukentėjusįjį, automobiliu trinktelėjo jam į kojas. Nuo smūgio pargriuvusį, pakilusį ir vėl bėgantį vaikiną trijulė pasivijusi stipriai sumušė. Po traumos vaikinas trejus metus buvo komos būsenoje, o 2010 m. vasarą mirė.

Apeliaciniame skunde L. Kirna prašė mažinti jam bausmę ir atsižvelgti į tai, kad jis pripažino kaltę. R. Krivickas ir R. Taločka prašė panaikinti nuosprendį ir juos išteisinti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: sužalojimaskomamirtisteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių