Zarasų rajone sulaikyti čečėnai, gabenę nelegalus vietnamiečius

  • Teksto dydis:

Zarasų rajone po gaudynių Lietuvos pasieniečiai sulaikė automobilius vairavusius čečėnų tautybės Rusijos piliečius. Vienu iš lengvųjų automobilių gabenti aštuoni nelegalūs migrantai iš Vietnamo.

Ketvirtadienį paryčiais netoli Zarasų rajono Raipolės kaimu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai stabdė nuo Latvijos pusės vienas paskui kitą važiuojančius automobilius: „Volkswagen Passat“ austriškais numeriais ir „Mazda 626“ latviškais numeriais. Nuo šios vietos iki sienos su Latvija yra apie tris kilometrus.

„Volkswagen Passat“ pristabdė šalikelėje neprivažiavęs pareigūnų, o tuo metu pasieniečių reikalavimui nepaklusęs „Mazda 626“ vairuotojas padidino greitį ir nulėkė link Tilžės kaimo. Paskui jį spruko ir „Volkswagen Passat“. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais nusivijo bėglius, pranešė VSAT.

Netoli Tilžės kaimo pareigūnų visureigis pasivijo „Volkswagen Passat“, tačiau šio vairuotojas, pavojingai manevruodamas, neleido pasieniečiams aplenkti, įtariama, stengdamasis sudaryti sąlygas priekyje važiavusiam „Mazda 626“ kuo toliau nutolti. Pastarosios mašinos vairuotojas stabtelėjo Tilžės kaime. Čia iš „Mazda 626“ išlaipinta grupė žmonių, tamsoje staigiai pasišalinusių į Tilžės gilumą. Juos vežęs automobilis vėl staigiai spruko į priekį link Turmanto, o „Volkswagen Passat“ toliau jį dengė nuo persekiojusių pasieniečių.

Po maždaug pusantro kilometro trukusių gaudynių pareigūnai sugebėjo aplenkti abu bėglių automobilius ir juos užblokuoti.

Pasieniečiai sulaikė abu vairuotojus. Paaiškėjo, kad prie „Mazda 626“ vairo sėdėjo čečėnų tautybės 44 metų Rusijos pilietis, jis neneigė gabenęs grupę asmenų, esą pasiprašiusių pavežti. Jis Šengeno erdvėje buvo legaliai.

„Volkswagen Passat“ vairavo 37 metų Rusijos pilietis, irgi čečėnų tautybės. Jis turėjo pasą be Šengeno vizos, suteikiančios teisę legaliai patekti į Lietuvą.

Iškviestos papildomos Ignalinos rinktinės pasieniečių pajėgos su tarnybiniais šunimis ėmėsi tikrinti Tilžės kaimą ir jo prieigas. Netrukus miške tarp Tilžės ir Kalniškės kaimų pasieniečiai sulaikė aštuonis vyrus. Jie turėjo Vietnamo piliečių pasus be Šengeno vizų. Neabejojama, kad tai yra tie patys keleiviai, kurie iš „Mazda 626“ buvo išleisti Tilžėje.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Austrijos ir Rusijos piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Vietnamiečius ir čečėnus pasieniečiai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kas sake kad musulmono kraujuje nera nusikalstamos veiklos kas turejo su jais reikalu tas tai gerai zino
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių