Į pasieniečių rankas įkliuvo lietuvis: bandė bėgti su 6 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Ignalinos pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė Baltarusijoje gyvenantį Lietuvos pilietį su 6 tūkst. pakelių cigarečių. Sulaikomas kontrabandininkas bandė sprukti nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų.

Ketvirtadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Švenčionių rajono Vigadkos kaimo prieigose sulaikė vyrą. Ši vieta yra miške už pusšimčio metrų nuo sienos su Baltarusija linijos. 32-ejų sulaikytasis yra Baltarusijoje gyvenantis Lietuvos pilietis. Į Lietuvą jis buvo atvykęs legaliai.

Sulaikymo metu vyras bandė sprukti nuo pasieniečių, bet buvo prisivytas ir sulaikytas. Čia pat VSAT pareigūnai aptiko ryšulius, kuriuose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Įtariama, kad šis krovinys ką tik buvo permestas į Lietuvą iš Baltarusijos, o sulaikyto Lietuvos piliečio užduotis buvo kuo skubiau rūkalus gabenti toliau nuo sienos.

Ignalinos pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinio nusižengimo bylos teiseną. Už tai Baltarusijoje gyvenančiam Lietuvos piliečiui gresia bauda nuo  4000 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinės teismas. Įteikus šaukimą atvykti į jį  asmuo buvo paleistas.


Šiame straipsnyje: kotrabandacigaretėsVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

O kada

O kada portretas
Naisiu karalius mokes mokescius ir nevogs is valstybes?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių