Vokietijoje gyvenantis rumunas pasieniečiams pateikė fantazijos dokumentą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiams įkliuvo neegzistuojančio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą pateikęs rumunas. Vadinamojo fantazijos dokumento savininką teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Penktadienį iškart po vidurnakčio Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją vykusį automobilį „Kia Motor“. Transporto priemonę, pažymėtą vokiškais registracijos numeriais, vairavo 44 metų Vokietijoje nuolat gyvenantis rumunas.

Patikros metu jis VSAT pareigūnams pateikė vadinamąjį fantazijos dokumentą – savo vardu išduotą neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai kaltininkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Savaitgalį teismas leido vyrą suimti dviem mėnesiams. Jis uždarytas į areštinę. Automobilis „Kia Motor“ perduotas kartu vykusiam giminaičiui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.

Fantazijos dokumentais apsirūpinusių keliautojų pasieniečiai yra nustatę ir anksčiau. Tarp tokių atvejų jau būta ir „vairuotojų pažymėjimų“, ir diplomatinę nepriklausomybę „suteikiančių“ popierių, ir pasaulio piliečių „pasų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Kurie uzmusineja zmones, apiplesia bausmes itin juokingos arba isteisina kaip nepakaltinama , psichini ligoni, o cia didelis nusikaltimas reikia 6 metam uzdaryti i kalejima, net juokinga ir kartu graudu darosi vienu zodziu durniu laivas

nepravardziuok

nepravardziuok portretas
cigonus romais

Aloyzas

Aloyzas portretas
Romų braižas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių