Vogtu visureigiu baltarusis Lietuvos nepasiekė

  • Teksto dydis:

Penktadienį iš Baltarusijos vykęs šios šalies pilietis vairavo Rusijoje pavogtą 2014 m. laidos automobilį „Kia Sorento“. Sustabdytą vairuotoją ir visureigį pasieniečiai grąžino Baltarusijos pareigūnams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos atvykstančio 39-erių šios šalies piliečio ir jo vairuoto automobilio „Kia Sorento“ dokumentus. 2014 m. laidos visureigis buvo pažymėtas baltarusiškais registracijos numeriais.

Pareigūnai nustatė, kad ši transporto priemonė nuo 2016 m. balandžio kaip vogta yra ieškoma Rusijoje. Dėl to pasieniečiai neleido baltarusiui šiuo automobiliu įvažiuoti į Lietuvą. Apie tai buvo pranešta Baltarusijos pareigūnams, kuriems grąžintas ir vairuotojas, ir vogtas visureigis.

Per Europos Sąjungos išorės sieną važiuojančios Rusijoje ir Baltarusijoje ieškomos vogtos transporto priemonės, kurių duomenys įtraukti į Interpolo duomenų bazę, gali būti neįleidžiamos į Lietuvą, jei neatitinka tam tikrų Šengeno sienų kodekse išdėstytų sąlygų ir tai kelia grėsmę viešajai tvarkai, vidaus saugumui, visuomenės sveikatai ar pan. Tokiais atvejais Lietuvos pasieniečiai ikiteisminių tyrimų nepradeda, Rusijoje ar Baltarusijoje vogtiems automobiliams neleidžia įvažiuoti į Lietuvą.

Kiekvienu atveju apie tokį neįleidimo faktą informuojami kitoje sienos pusėje veikiančiuose punktuose dirbantys Rusijos ar Baltarusijos pareigūnai, kuriems grąžinami ir automobiliai, ir jų vairuotojai. Taip pat apie šiuos automobilius pranešama paieškos iniciatoriui ir neįleistos transporto priemonės savininkui (valdytojui).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių