Rusas vairavo Ispanijoje pavogtą automobilį, baltarusis – Italijoje

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Rusija ir Baltarusija pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie vairavo Ispanijoje ir Italijoje, įtariama, vogtus automobilius.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos (VSAT) pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte tikrino iš Rusijos Kaliningrado srities įvažiuojančio 24-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Honda CR-V“ rusiškais numeriais dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad šio, 2001 m. pagaminto automobilio, kaip vogto nuo 2013 m. vasario ieško Ispanijos teisėsaugininkai.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis saugomas Pagėgių rinktinėje, vairuotojas po apklausos paleistas.

Tą pačią dieną pasieniečiai Šalčininkų kontrolės punkte sulaikė iš Baltarusijos į Lietuvą automobiliu „BMW 730“ vykusį 30-metį Baltarusijos pilietį.

2008 m. laidos automobilis buvo pažymėtas baltarusiškais numeriais. Pasieniečiai nustatė, kad šis automobilis, įtariama, buvo pavogtas Italijoje ir ieškomas nuo 2011 m. balandžio.

Šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas. „BMW 730“ saugomas Tribonių užkardoje. Vairuotoją po apklausos pasieniečiai paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių