VMI įspėja: sukčiai spendžia žabangas mokesčių mokėtojams

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) primena, kad gyventojų pajamų deklaravimas prasidės kovo mėnesį, kai Elektroninio deklaravimo sistemoje atsiras preliminariosios gyventojų pajamų mokesčio deklaracijos, o ne dabar – kaip siūlo sukčiai, neva iš mokesčių inspekcijos siunčiantys  elektroninius laiškus, susigrąžinti „perteklinį mokėjimą“.

VMI pažymi, kad laiškų apie mokesčių sugrąžinimą nei kitos informacijos elektroniniais laiškais nesiunčia. Visą informaciją apie mokestines prievoles gyventojai gali gauti prisijungę prie Mano VMI: www.vmi.lt/manovmi.

VMI dėkoja budriems mokesčių mokėtojams, kurie neužkibo ant sukčių jauko ir nedelsdami informavo Mokesčių inspekciją. Institucija primena, kad iškilus klausimams dėl mokesčių visą informaciją gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Mokesčių inspekcija ragina gyventojus būti budrius, atkreipti dėmesį į laiško nelietuvišką kalbą ir apie įtarimą sukėlusius laiškus pranešti šalies Policijos komisariatams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių