VMI ir FNTT akiratyje – mokesčių inspektorės veikla

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), gavusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) informacijos, trečiadienį atliko kratas neįvardijamos inspekcijos darbuotojos darbo vietoje ir namuose.

Kaip BNS sakė FNTT Vilniaus apygardos valdybos viršininkas Dainius Baršauskas, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sukčiavimo, o galima žala valstybei, anot jo, siekia apie 1 mln. eurų.

„Šiandien buvo atliktos dvi kratos, viena – Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojos tarnybos patalpose, kita – tos pačios darbuotojos namuose. Įtarimų nėra pateikta, krata atlikta tik šiandien, jos metu gauti tyrimui reikšmingi duomenys – juos dar reikia išanalizuoti, patikrinti ir nuspręsti, ar yra pagrindas pareikšti įtarimus, ar ne“, - teigė jis.

Anot D. Baršausko, turima duomenų, kad VMI darbuotoja galėjo padėti išvengti PVM mokėjimo šešioms Vilniuje registruotoms įmonėms.

Žala biudžetui – beveik milijonas eurų.

„Visos jos yra Vilniuje, jos visos tarpusavyje susijusios. Žala biudžetui – beveik milijonas eurų“, – teigė FNTT atstovas.

D. Baršauskas tiksliai neįvardijo, kada buvo gauta VMI informacija – anot jo, tyrimas pradėtas šiemet.

FNTT atstovai BNS patikslino, kad įtarimų sukėlusi darbuotoja dirba Vilniaus apskrities VMI.

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė BNS sakė negalinti atskleisti daugiau informacijos apie tyrimą.

Anot VMI, pasitvirtinus įtarimams, bus priimtas sprendimas dėl darbuotojos tolesnio darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių