Vilniuje posūnis įtariamas organizavęs patėvio nužudymą

Vilniaus policija baigė tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyto ką tik parduoto buto savininką. Sulaikyti du įtariamieji, pareikšti įtarimai sunkiais nusikaltimais.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus aps. VPK) Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą byloje, kurioje pareikšti įtarimai 2 asmenims dėl pasikėsinimo nužudyti iš savanaudiškų paskatų ir siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus – sukčiavimus įgyjant didelės vertės turtą, informacijos apie asmens privatų gyvenimą neteisėtą rinkimą, bei įtarimai dėl disponavimo šaunamaisiais ir nešaunamaisiais ginklais.

2012 m. gegužės 23 d. apie 12.30 val. viename iš P. Žadeikos gatvėje esančių butų buvo užpultas ir sužalotas šio, ką tik parduoto, buto savininkas. Užpuolimo metu jam buvo padaryti durtiniai ir šautiniai kūno sužalojimai. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai tą pačią dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Buvo iškeltos ir tikrinamos įvairios šio nusikaltimo padarymo versijos. Kadangi penkiasdešimt penkerių metų nukentėjusiam buvo sužaloti gyvybiškai svarbūs organai, didelis dėmesys skirtas plėšimo ir pasikėsinimo nužudyti versijoms. Po atlikto kruopštaus ir nuoseklaus tyrimo, birželio 8-osios naktį Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai kartu Klaipėdos aps. VPK Rietavo PK patruliais, Klaipėdos apskrityje sulaikė ir uždarė į Vilniaus aps. VPK areštinę nukentėjusiojo sugyventinės sūnų, vilnietį  E. B., gim. 1993 m., o vėliau ir jo bendrininką D. A., gim. 1992 m. Ankščiau jau tris kartus už sukčiavimus ir vagystes teistas E. B., žinodamas, kad motinos sugyventinis pardavė butą ir disponuoja nemaža pinigų suma, organizavo visus šiuos nusikaltimus.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad nuo 2012 m. kovo mėnesio prieš nukentėjusįjį buvo padaryta keli nusikaltimai. Jo vardu ir jam nežinant buvo neteisėtai imami greitieji kreditai, per elektroninę bankininkystę buvo neteisėtai jungiamasi prie jo sąskaitos ir ten esantys pinigai dalimis buvo pervedami į kitas sąskaitas Tokiu būdu iš nukentėjusiojo buvo pasisavinta virš 70 000 litų. Be to, įtariamieji E. B. ir D. A. neteisėtai rinko informaciją apie nukentėjusiojo privatų gyvenimą. E. D., baimindamasis, kad jų nusikaltimai iškils viešumon, įsigijo revolverį „Alfa“ ir kelis svaidomuosius peilius ir suorganizavo nukentėjusiojo nužudymą. Gegužės 23 d. D. A. atvyko į nukentėjusiojo butą ir ketino jį nužudyti, bet, susilaukęs pasipriešinimo, įtariamasis pabėgo, prieš tai padaręs aukai įvairius kūno sužalojimus. Nustatyta, kad dalį pinigų įtariamieji išleido pramogoms, drabužiams ir kitiems daiktams įsigyti. Be to, nuomojo automobilius, butą.

Nuo sulaikymo dienos iki šiol įtariamiesiems taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Teismo jie  laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Prokuratūrai surašius kaltinamąjį aktą, byla bus perduota teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių