Vilniaus rajone rastas nužudytas 15-metis paauglys

Vilniaus rajone pirmadienį rastas, kaip įtariama, nužudytas 15-metis Vėliučionių vaikų socializacijos centro auklėtinis.

Pasak Policijos departamento, 14 30 val. Vėliučionių kaime, Liepų alėjoje esančiame karjere, rastas užkasto paauglio kūnas. Dalis kūno buvo užkasta. Kūną aptiko karjere žaidę vaikai.

Policija ėmė aiškintis įvykio aplinkybes. Tik tada pareigūnai sužinojo, kad savaitgalį iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro pabėgo keturi auklėtiniai. Manoma, kad nužudytasis yra vienas iš jų.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis BNS sakė, kad tik pirmadienį, paaiškėjus, kad rastas jaunuolio kūnas, centro atstovai pripažino, kad pabėgo keturi auklėtiniai. Iki tol apie pabėgimą policija informuota nebuvo.Pasak J.Kuzmickio, pabėgimai iš šio centro - dažnas atvejis.

Policija ir prokuratūra rašo raštus, kad centre būtų sugriežtinta tvarka ar imamasi kitų priemonių, kurios drausmintų paauglius.

Pasak J.Kuzmickio, šio centro auklėtiniams yra iškelta bylų ir dėl vagysčių ir centro turto sugadinimo. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas dėl nužudymo atlieka ikiteisminį tyrimą, Apie įtariamuosius nepranešama.Vėliučionių vaikų socializacijos centras yra vienas iš šešių vaikų socializacijos centrų Lietuvoje.

Centras yra bendrojo lavinimo mokykla, vykdanti vaiko vidutinę priežiūrą, pagrindinio, vidurinio ugdymo, neformaliojo švietimo programas, sudaro galimybę mokytis pagal pirminio profesinio mokymo programas.

Centro veiklos tikslas – vykdyti vaiko vidutinės priežiūros priemonių įgyvendinimą, sudaryti sąlygas kokybiškam mokinių, kurie turi elgesio sutrikimų, ugdymui ir socializacijai, suteikiant galimybes mokytis pagal gebėjimus, plėtoti dvasines, intelektines ir fizines asmens galias, būtinas sėkmingai vaiko integracijai į visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių