Vietnamietis nesugebėjo paaiškinti, kaip atsidūrė Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Į Šalčininkų rajone esančią Gintaro Žagunio užkardą iš Vilniaus vykę du Vasltybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) centrinės įstaigos pareigūnai sulaikė dar vieną Lietuvoje neteisėtai atsidūrusį vietnamietį.

Trečiadienį į Šalčininkų rajone įsikūrusią VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardą iš sostinės vykę du VSAT centrinės įstaigos pareigūnai kelyje tarp Šalčininkų rajono Akmenynės ir Baušių kaimų pastebėjo įtartiną asmenį. Abiem pasieniečiams iškart buvo aišku, kad tai - neteisėtai į Lietuvą patekęs užsienietis, su kuriuo susikalbėti nepavyko. Vyrą, neturėjusį jokių asmens dokumentų, VSAT pareigūnai sulaikė ir netrukus perdavė G. Žagunio užkardos pasieniečiams.

Pirminės apklausos metu užsienietis prisistatė 28 metų Vietnamo piliečiu. Jis nesugebėjo paaiškinti, kaip atsidūrė Lietuvoje.

Vietovę, kur buvo sulaikytas vietnamietis, apieškoję pasieniečiai bei jiems talkinęs kinologas su tarnybiniu šunimi nieko įtartino neaptiko. Rezultatų nedavė ir žvalgyba iš oro, kurią vykdė VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio įgula.

Po apklausos vietnamietis uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Netoli šio sulaikymo vietos panašiomis aplinkybėmis antradienį buvo įkliuvo ir dar vienas vietnamiečiu prisistatęs asmuo. Tąkart į tarnybą vykęs VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnas ties Šalčininkų rajono Pėpių kaimu pastebėjo kelkraštyje stovintį vyrą. Pasienietis jį patikrino ir asmens dokumentų neturėjusį atėjūną sulaikė. Šis teigė esąs 25 metų Vietnamo pilietis.


Šiame straipsnyje: Vietnamaspasienispasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių